Ua sese Biden le loli kesi mo se tram: e pulea le filifili maa

Na auai talu ai nei le Peresetene Amerika Joe Biden i le North American International Auto Show i Detroit.Biden, lea e taʻua o ia lava "Taʻavale", tweeted, "O le aso na ou asiasi ai i le Detroit Auto Show ma vaʻai i taʻavale eletise i oʻu lava mata, ma o nei taʻavale eletise ua aumaia ia te aʻu le tele o mafuaaga e faʻamoemoeina ai lo tatou lumanaʻi."Ae o le mea e maasiasi ai, Biden na ou puʻeina aʻu ata ma le taavale suauu - o le taʻavale o le 2023 Chevrolet Corvette (parameter | suʻesuʻega) Z06.

taavale i le fale

E ui lava o lenei mea na tosina mai ai le taufaifai mai tagata faʻasalalau ma le Republican Party, e tatau ona fai mai talu mai le nofoia o Biden, o faiga faʻavae lagolago a Amerika e fesoʻotaʻi ma taavale malosi fou o loʻo faʻafouina pea.Na folafola e Biden i le Detroit Auto Show e tuʻuina atu le fiasefulu piliona tala i nonogatupe, gaosiga ma tagata faʻatau lafoga malologa ma foaʻi e faʻavave ai le suiga mai taʻavale afi afi i totonu e mama taʻavale eletise.

I le taimi fo’i lea, sa ia fa’ailoa ai fo’i nisi o mea ua ausia e le tulafono talu ai nei, o se tasi lea o le Inflation Reduction Act, lea o lo o taua ai e le mafai e le Iunaite Setete ona tu’uina atu ni fesoasoani mo ta’avale malosi fou mo pusa ma’a ma mea mata e fa’aaogaina i atunu’u ma’ale’ale.

O le mea moni, na faasino atu e Biden le tamatamailima i maa eletise i le tausaga talu ai: “O Saina e gaosia le 80% o maa eletise a le lalolagi.E le gata na faia i Saina, ae na faia foi i Siamani ma Mekisiko, ona auina atu lea i le lalolagi.I le va'aia o Saina o lo'o i totonu o le pisinisi maa I le si'itia o le filifili, na fa'amausaliina ai e Biden le FLAG, "E le mafai e Saina ona manumalo!Aua tatou te le faatagaina i latou e manumalo.”

I lalo o le pulega a Biden, o le maketi o taavale eletise a Amerika e tatau ona tatalaina ma le manuia e pei o Saina ma Europa.I le taimi lava e tasi, o le Iunaite Setete, o loʻo manaʻo e "faʻaitiitia soʻotaga" ma Saina, o loʻo faʻamalosi i le puleaina o le laina fou o pisinisi afi.

E mafai e le pisinisi eletise eletise ona "faʻasese"?

Na sainia talu ai nei e Biden le "Inflation Reduction Act", lea e sili ona aʻafia ai kamupani Saina e ala i le faʻatulagaina o le faʻatapulaʻaina o le maa eletise i luga o fesoasoani mo taavale mama mama, lea e manatu foi le alamanuia o se "faʻamavaeina" o le US eletise taavale afi. .

O le tulafono taufaaofi o loʻo fuafua e faʻaauau pea ona tuʻuina atu le $ 7,500 lafoga lafoga mo taavale fou, aveese le 200,000-taavale fesoasoani mo kamupani taʻavale, ae faʻaopoopo le "Made in America" ​​​​requirements.O lona uiga, e tatau ona faʻapotopotoina taʻavale i totonu o le Iunaite Setete, o se vaega tele o vaega eletise eletise e gaosia i Amerika i Matu, ma o se vaega tele o meafaitino mataʻutia o loʻo gaosia i le Iunaite Setete poʻo le US free trade partners, ma le power battery. o vaega ma minerale autu e le tatau ona sau mai faalapotopotoga maaleale mai fafo.

taavale i le fale

Carla Bailo, peresitene o le Center for Automotive Research (CAR), fai mai e uiga i sini i totonu o le pili: "I le tulaga tatou te le lava ai mea i le taimi nei, ou te manatu e leai se oloa i aso nei e ausia lena tulaga."

E le moni lea mea.Ona o le tapulaʻa o ana lava punaoa ma le puipuiga o le siosiomaga, o le atinaʻeina ma le gaosiga o meafaitino mata i totonu o le Iunaite Setete ua fai si tuai.

Faatasi ai ma meafaitino mo maa eletise, o mea sili ona taua o le nickel, cobalt, ma le lithium.O punaoa o le lithium i le lalolagi e masani ona tufatufaina atu i le "lithium triangle" o Amerika i Saute, e taʻua o Atenitina, Chile ma Bolivia;o punaoa nikeli e tele lava ina fa'atumauina i Initonesia ma Filipaina;o punaoa cobalt e tele lava ina tufatufa atu i atunuu e pei o Congo (DRC) i Aferika.Ole laina eletise ole gaosiga ole maa o lo'o fa'atumauina i Saina, Iapani ma Korea i Saute.

“O le tulafono taufaaofi o le a unaia ai kamupani fou o taavale malosi e saili nisi avanoa e maua mai ai mea mai le Iunaite Setete poo atunuu o loʻo i ai maliega fefaʻatauaʻiga saoloto ma le Iunaite Setete, ma faʻapea ona aʻafia ai le lalolagi atoa o le sapalai o meafaitino.O le fesiitaiga o le sapalai filifili e ono siitia ai le tau o mea tau maa.”Fitch Ratings North America Stephen Brown, faatonu sinia o faʻasalalauga faʻapitoa, faʻaalia.

taavale i le fale

John Bozzella, peresitene o le American Automobile Innovation Alliance, fai mai saʻo e tusa ma le 70% o le 72 eletise eletise ma plug-in hybrids o loʻo i ai nei i le maketi a Amerika o le a le toe agavaa.A maeʻa Ianuari 1, 2023, o le laʻititi laʻititi o le 40% o mea mataʻutia ma le 50% o vaega o maa o le a faʻatinoina, ma e leai se faʻataʻitaʻiga o le a agavaa mo fesoasoani atoa.O lenei mea o le a aʻafia ai le sini a le US e oʻo atu i le 40% -50% o faʻatauga eletise i le 2030.

O Li Qian, le failautusi o le komiti faatonu a le BYD, na tali atu foi i le "decoupling" o taavale eletise i le Iunaite Setete.Na ia fai mai i le WeChat liʻo o uo: Ou te le o vaʻai i ai, faʻafefea ona faʻamavaeina le pisinisi taʻavale eletise?I totonu o le pisinisi o taavale eletise, o le Iunaite Setete o loʻo i ai pea i lona pepe ma faʻalagolago i le faʻateleina o fesoasoani e lagolago ai, aʻo Saina ua matua suia atoa mai faiga faʻavae i le maketi.

O le mea moni, o lea ua iai atunuu ua faia se gaioiga i o tatou luma ma o loo finau faasaga ia Amerika.E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau a Korea i Saute, ina ua faatoa tatala e le Iunaite Setete le "Inflation Reduction Act", e leʻi faʻatagaina e le malo o Korea i Saute le kamupani L&F a Korea i Saute, o loʻo gaosia mea tau maa eletise, e fausia se falegaosimea i le Iunaite Setete.

O le mafuaʻaga na tuʻuina mai e le Korea Matagaluega o Alamanuia o meafaitino, faʻagasologa ma tekonolosi gaosiga e fesoʻotaʻi ma maʻa toe faʻaleleia o tekinolosi sili ona faʻaogaina e fuafua ai le faʻavae mo le faʻatauvaʻa o le fale gaosi oloa.Afai e tafe atu nei tekinolosi i fafo, o le a i ai se aafiaga le lelei i pisinisi a Korea i Saute ma le saogalemu o le atunuu.

Mai se vaaiga faʻapitoa, e tusa lava pe le faʻaaogaina maa Saina, e tatau lava i le Iunaite Setete ona faʻalagolago i kamupani faʻatau maa a Korea i se taimi pupuu.Faatasi ai ma i latou, Ford ma le SKI e matua fusia ma fuafua e fausia ni fale tetele se tolu ma le aofaʻi o le 130GWh;GM o le a fausia se pisinisi faʻatasi ma LG New Energy.;Stellantis, LG New Energy ma Samsung SDI o loʻo iai maa mana faʻatulagaina.

taavale i le fale

"Fa'avae ta'avale eletise lautele fa'aaogaina le maa malosi fou a LG"

E ui lava o faiga faʻavae fou e fesoʻotaʻi ma taʻavale malosi i totonu o le "Tulafono Faʻaititia o Inflation" e itiiti ifo le malosi nai lo faʻamoemoega o maketi, e le faʻatulagaina e le faiga faʻavae se tapulaʻa maualuga i luga o le fua o fesoasoani ma manino e aofia ai le isi sefulu tausaga, ma se taimi umi lava.

Ae ui i lea, o le Auto Innovation Alliance, o se soʻotaga tele a le kamupani taʻavale a Amerika, e talitonu e tusa ai ma le pili, afai e manaʻo kamupani taʻavale a Amerika e maua ni vaega fesoasoani, e le itiiti ifo ma le fa tausaga e faʻafetaui ai le sapalai o le sapalai.Afai latou te mananaʻo e faʻamalieina faʻalavelave e lua o mea mataʻutia ma mea e gaosia ai vaega, Ina ia faʻatupeina atoa, e tatau ona e faʻatali seʻia oʻo i le 2027 poʻo le 2028.

E taua le taʻua o le taimi nei, Tesla ma GM ua le o toe fiafia i le fesoasoani o le 7,500 yuan i le uila, ae mafai foi ona latou manuia pe a latou ausia manaoga fesoasoani mulimuli ane.Ua fa'ailoa mai e Tesla o lo'o taofia fuafuaga e gaosia maa i Siamani ina ia mafai ai ona agava'a mo le fa'aletupe o lafoga a le US.I le taimi nei, o loʻo latou talanoaina le felauaiga o mea gaosi oloa i le Iunaite Setete.

E tele tupe gau a kamupani Saina?

Tesla, sa avea muamua ma taʻitaʻi, ua le toe avea ma taʻavale eletise sili ona tele i le lalolagi.I le afa muamua o lenei tausaga, na faʻatau atu ai e le BYD le 640,000 taʻavale eletise, aʻo Tesla, lea na muamua muamua, faʻatau atu na o le 564,000, tulaga lua.

O le mea moni, na ulagia e Musk le BYD i le tele o taimi, ma e oʻo lava i le faʻasalalau saʻo i le faatalanoaga, "BYD o se kamupani e leai ni tekinolosi, ma o le tau o le taavale e maualuga tele mo le oloa."Ae e leʻi taofia ai Tesla ma BYD mai le avea ma uo..O ma'a la'au na tu'uina atu e le BYD ua tu'uina atu i le Tesla's Gigafactory i Perelini, Siamani, e tusa ai ma le tele o tagata masani i le mataupu.

taavale i le fale

E mafai ona iloa e leai se tulaga atoatoa, naʻo mea e fiafia i ai e faʻavavau, ma o le malosi fou o Saina ma le Iunaite Setete ua leva ona tuʻufaʻatasia.

I le maeʻa ai o tausaga o le televave o atinaʻe, o le maketi fou o taavale malosi a Saina ua fausia ai le vaega sili ona atoatoa o filifili pisinisi i le lalolagi.Ina ia faʻamalosia le aia tatau e tautala ai i totonu o fale gaosi oloa, o le a taumafai foi le au gaosi maa o loʻo faʻatusalia e le CATL i le mea sili latou te mafaia e faʻalautele atu o latou fale i luga o le laina fale gaosi oloa.O le tele o kamupani Saina e auai foi i le atinaeina o maina mai fafo e ala i le auai tutusa, underwriting, ma le pulea e le tagata lava ia.Ganfeng Lithium ma Tianqi Lithium o se atinaʻe e atiaʻe le tele o mines lithium i fafo.

E mafai ona fai mai i totonu o le malosi o le lalolagi TOP10, 6 kamupani Saina, 3 kamupani Korea, ma le 1 Iapani kamupani ua avea ma masani.E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai a le SNE Research, e ono kamupani Saina o loʻo i ai le aofaʻi o maketi o le 56%, lea na faʻateleina ai e le CATL lana maketi mai le 28% i le 34%.

Fa'atusatusa i isi atunu'u, ua fa'amae'aina e le laina o pisinisi ta'avale eletise a Saina se fa'ato'aga fa'apitoa mai le pito i luga e o'o i le pito i lalo o minerale o lo'o fa'amauina le eleele, o ma'a eletise i totonugalemu e maua ai se tulaga mausalī, ma o lo'o fuga mai ituaiga ta'avale i lalo i so'o se mea.

Ma ua naunau Biden e "tau le vavae ese" mai le lalolagi "maa."Ua filifili le CATL e tolopo le faʻalauiloaina o se fale gaosi Amerika i Matu ona o feeseeseaiga i luga o le US House failauga, e tusa ai ma tagata masani i le mataupu.Ua lipotia mai o le falegaosimea na fuafua muamua e teu le piliona o tala e sapalai ai taavale Tesla ma Ford.

I le taimi muamua, na faamanino mai ai foi e Zeng Yuqun, le taitaifono o le CATL: "E tatau ona tatou o i le maketi a Amerika!"Ae o lea ua teu e le CATL le 7.34 piliona piliona i le maketi Hanikeri.

taavale i le fale

Masalo, o le a sili atu ma le tele o kamupani o le a taofia a latou fuafuaga e ulufale atu i le maketi a Amerika pe fausia falegaosimea i Amerika.Muamua, sa matua faigata lava mo kamupani taavale a Saina ona auina atu i fafo i le Iunaite Setete.E le gata i le fa'alavelave fa'apolokiki, o lo'o i ai fo'i i le Iunaite Setete se faiga fa'atulafonoina fa'atonu, ma e fa'asaina tele kamupani ta'avale a Saina.Talu mai le 2005, e ono ituaiga Saina na taumafai ma ua le manuia.

E talitonu se tagata su'esu'e i pisinisi ta'avale, o le fa'asalalauina o le "Inflation Reduction Act" i totonu o le Iunaite Setete o le a mafua ai ona fa'apula'aina kamupani ta'avale a Saina, ona e le'i fa'afaigaluegaina kamupani ta'avale a Saina i fale gaosi tetele i le Iunaite Setete, ma latou maketi. sea ​​i le Iunaite Setete ua toetoe lava leai..Talu ai e leai se pisinisi, o le mea sili ona leaga o le a le mafai ona ulufale i le maketi a Amerika.

"I le taimi nei, o le tele o le gau atonu o le auina atu i fafo o maa eletise, ae e mafai e kamupani eletise a Saina ona faalagolago i le maketi a Europa e toe totogi ai, ma o le faateleina o le tamaoaiga o le fua e mafai foi ona aumaia ai le tau o kamupani maa Saina."Fai mai le tagata ua taua i luga.

E mafai e le Iunaite Setete ona toe maua le "fa tausaga na leiloa"?

Talu ona avea le Trump ma tofi, o taavale malosi fou a Amerika ua oʻo i le "fa tausaga ua leiloa", toetoe lava a faʻaletonu i le tulaga o faiga faʻavae a le atunuʻu, ma ua tuʻua mamao e Saina ma Europa.

Mo le tausaga atoa o le 2020, o le faatauina atu o taavale eletise i le Iunaite Setete e itiiti ifo i le 350,000, ae o numera i Saina ma Europa e 1.24 miliona ma 1.36 miliona, i le faasologa.

E le faigofie ia Biden ona faʻateleina manaoga o tagata faʻatau e ala i le faʻateleina o fesoasoani, ona o tapulaʻa ua faʻatulagaina e le Iunaite Setete e faigata tele, e faigata ai i kamupani taʻavale ma tagata faʻatau ona maua tupe moni.

I le taimi muamua, e lua pili faʻaosofia na tuʻuina mai e Biden na faʻaleagaina foi.Ina ua faatoa oo mai Biden i le pule, na ia togiina le lua "pomu tupu" tasi i le isi: o le tasi o le tuuina atu i le alamanuia taavale eletise se $ 174 piliona faiga faaosofia e fesoasoani ai le taumafaina ma fausia ai faaputuga, ma isi;o le isi o le toe faʻaleleia o le pulega o le Trump.O le fesoasoani fou e faatau ai taavale malosi na faaleaogaina i le vaitaimi, ma o le tapulaa pito i luga o le tupe fesoasoani uila na toe fetuunai i le 12,500 tala Amerika.

taavale i le fale

E ese mai isi atunuu, o le filifiliga o le suauʻu poʻo le malosi fou i le Iunaite Setete e le o se mea o se auala i totonu o fale gaosi oloa, ae o se vane o le tau e fesoʻotaʻi ma faiga faʻapolokiki.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se feteʻenaʻiga i le mea moni o le US suauʻu alamanuia o loʻo i ai le tele o faiga faʻavae fesoasoani, o le mea sili ona masani ai o le maualalo o lafoga i luga o penisini.Sa su'esu'eina e se fa'alapotopotoga su'esu'e i totonu o le atunu'u le fua faatatau o lafoga o penisini i le tau fa'atau fa'ai'u, ma maua ai o le Iunaite Setete e 11%, ae o Saina e 30%, Iapani e 39%, ma Siamani e maualuga atu i le 57%.

O le mea lea, o le 174 piliona fesoasoani ua matua faʻaitiitia i lalo o le faʻalavelave faʻafuaseʻi a le Republican Party, ma o le 12,500 fesoasoani ua faʻatulagaina foi se tapulaa: $ 4,500 e naʻo kamupani taʻavale "unionized" - GM, Ford ma Stellantis, Tesla ma isi Kamupani taʻavale. tu i le faitotoa.

O le mea moni, i le faaopoopo atu ia Tesla, lea na nofoia e uiga i le 60% -80% o le maketi o taavale eletise a le US, o kamupani tetele e tolu a Amerika i totonu o le atunuu o loʻo i ai se avega mamafa, tuai i suiga, ma le leai o ni mea pāpā e mafai ona sasaina. .O le faatinoga e masani lava ona sili atu le suilapalapa.

taavale i le fale

E tusa ai ma faʻamaumauga a le ICCT, o le a iai le 59 fou malosi faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatau atu i le maketi a Amerika i le 2020, aʻo Saina ma Europa na tuʻuina atu 300 ma 180 faʻataʻitaʻiga i le vaitaimi lava e tasi.

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻatau, e ui lava o le faʻatauga o taavale eletise i le Iunaite Setete e sili atu nai lo le faaluaina i le 630,000 i le 2021, o le faʻatauga i Saina na toetoe a faʻatoluina i le 3.3 miliona, faʻatatau mo le afa o le aofaʻi atoa o le lalolagi;O le faʻatauga na siitia 65% i le 2.3 miliona taʻavale.

I le afa muamua o lenei tausaga, i le tulaga o le valaau a Biden mo le siitia o tau o le suauu, o le faatauina atu o taavale fou malosi i le Iunaite Setete na o le siitia i le 52%.%.

E tusa ai ma le au suʻesuʻe o pisinisi, faʻatasi ai ma le faʻavaveina o le ulufale mai o kamupani taʻavale faʻavae e pei o GM, Ford, Toyota, ma Volkswagen, faʻapea foʻi ma malosiaga eletise fou e pei o Rivian, o loʻo faʻamoemoeina i le 2022, le aofaʻi o faʻataʻitaʻiga taʻavale eletise i le Iunaite Setete. Setete o le a sili atu i le 100, ma o loʻo faʻamoemoe e ulufale atu i se tulaga o tauvaga i totonu o le selau aʻoga o mafaufauga.F150-Lighting, R1T, Cybertruck, ma isi mea o le a faʻatumuina le avanoa i le maketi eletise eletise mama, ma Lyric, Mustang Mach-E, Wrangler ma isi faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamoemoeina foi e faʻateleina le faʻaogaina o le US SUV maketi.

taavale i le fale

I le taimi nei, o le US e manino lava le tasi tulaga i tua pe a oʻo mai i taavale eletise.I le taimi nei, o le faʻaogaina o le maketi fou o taavale afi i le Iunaite Setete o loʻo i ai pea i se tulaga maualalo o le 6.59%, ae o le faʻaogaina o taavale fou malosi i Saina ua oʻo i le 22%.

E pei ona taʻua e Li Qian, "O le gaosiga o taavale eletise a Saina ua atiaʻe i tauiviga faifaipea mo le tele o tausaga.O le tulaga o loʻo iai nei o le Iunaite Setete e faʻalagolago i le lagolago, ma o Saina e faʻalagolago i le faʻaogaina ma le faʻaogaina.E manino lava i le tepa i ai po o ai le aga masani.Kamupani e mafai ona ola i le tauvaga atonu e leai ni faʻatauvaʻa i maketi faavaomalo.

Ae ui i lea, pe faʻafefea ona faʻatumauina le faʻaogaina muamua o taʻavale eletise o le taulaiga lea o la tatou iloiloga i le lumanaʻi.A uma mea uma, o le auala mo taavale malosi fou e umi lava, ma i le tulaga o le atamai, o loʻo pipii pea a tatou tupe meataalo.


Taimi meli: Sep-22-2022