Mafua'aga o le korona i ta'amilosaga afi afi maualuga

1. Mafuaaga o le korona

 

O le Corona e fa'atupuina ona ose eletise le tutusa e fa'atupuina e se ta'avale le tutusa.A oʻo atu le voltage i se tulaga faʻapitoa i tafatafa o le eletise ma se radius curvature laʻititi i luga o le eletise le tutusa, o le a tupu se faʻamalo ona o le ea saoloto, e fausia ai se korona.Talu ai ona o le eletise eletise i le pito o le korona e matua vaivai lava ma e leai se faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu, o vaega o loʻo molia i le pito o le korona e masani lava o ion eletise, ma o nei ion e fausia ai le faʻasologa o le corona.I se faaupuga faigofie, o le korona e fa'atupuina pe a alu atu i luga o le ea se fa'aeletise ta'avale fa'atasi ai ma sina alalaupapa la'ititi o le curvature.

 

2. Mafuaaga o le korona i afi maualuga-voltage

 

O le eletise eletise o le stator winding o le afi maualuga-voltage o loʻo faʻatumauina i avanoa faʻafefe, laina laina alu ese, ma pito faʻamalo.A oʻo atu le malosi o le fanua i se tau faʻapitoa i se nofoaga faʻapitonuʻu, o le kesi e faʻafefe i le lotoifale, ma faʻaalia le fluorescence lanumoana i le nofoaga ionized.Ole mea lea ole corona..

 

3. Mata'utia o le korona

 

O le korona e maua ai aʻafiaga vevela ma osone ma nitrogen oxides, lea e faʻapupulaina ai le vevela i le lotoifale i totonu o le uʻamea, ma mafua ai ona faʻaleagaina le faʻapipiʻi ma faʻafefeteina, ma paʻepaʻe le paʻu ma mica, lea e mafua ai ona matala, pupuu- faataamilomilo, ma tausaga faaeseesega.
E le gata i lea, ona o le le lelei poʻo le le mautonu o fesoʻotaʻiga i le va o le thermosetting insulating surface ma le puipui o le tane, o le faʻafefeina o aloiafi i le va i totonu o le tane o le a mafua i lalo o le gaioiga o le vibration electromagnetic.O le si'itia o le vevela fa'alotoifale e mafua mai i lea aloiafi o le a matua afaina ai le fa'a'ese'ese.O nei mea uma o le a mafua ai le faʻaleagaina tele o le afi afi.

 

4. Faiga e puipuia ai le korona

 

(1) E masani lava, o mea faʻapipiʻi o le afi e faia i mea e faʻasaʻo ai le korona, ma o le vali faʻapipiʻi e faia foi i le vali faʻafefe.Pe a mamanuina le afi, e tatau ona mafaufau i tulaga faigata o galuega e faʻaitiitia ai le uta eletise.

 

(2) Pe a fai le vili, afifi le lipine e tetee i le la pe faʻapipiʻi le vali e teteʻe i le la.

 

(3) O loʻo faʻafefeteina faʻailoga o le totonugalemu i le paʻu maualalo o le anti-blooming vali, ma o pads slot e faia i laminates semiconductor.

 

(4) A maeʻa le togafitiga faʻafefe faʻafefe, faʻaaoga muamua le vali semiconductor maualalo-tetee i luga o le vaega saʻo o le vili.O le umi o le vali e tatau ona 25mm le umi i itu taʻitasi nai lo le umi autu.O vali semiconductor e maualalo-tetee e masani ona faʻaaogaina 5150 epoxy resin semiconductor vali, o lona tetee i luga o le 103 ~ 105Ω.

 

(5) Talu ai o le tele o le capacitive o loʻo tafe mai le vaega semiconductor i totonu o le pusa autu, ina ia aloese mai le faʻamafanafanaina i le lotoifale i le pusa, e tatau ona faasolosolo malie le faʻatupuina o le resistivity mai le faʻamalo i le pito.O le mea lea, faʻaaoga le vali semiconductor maualuga-tetee faʻatasi mai le lata ane o le faʻamalo i fafo notch i le pito o le 200-250mm, ma o lona tulaga e tatau ona faʻapipiʻi ma le vali semiconductor maualalo e 10-15mm.O vali semiconductor maualuga-tetee e masani ona faʻaaogaina le 5145 alkyd semiconductor vali, o lona faʻasaga i luga o le 109 i le 1011.

 

(6) A'o susu pea le vali semiconductor, afifi le afa o le lipine tioata dewaxed 0.1mm mafiafia.O le auala dewaxing o le tuʻuina lea o le lipine tioata e leai se alkali i totonu o le ogaumu ma vevela i le 180 ~ 220 ℃ mo le 3 ~ 4 itula.

 

(7) I le pito i fafo o le lipine tioata, faʻapipiʻi se isi vaega ole vali semiconductor e maualalo le tetee ma le vali semiconductor maualuga.O vaega e tutusa ma laasaga (1) ma le (2).

 

(8) I le faaopoopo atu i le anti-halation togafitiga mo le viliina, e manaʻomia foʻi ona faʻafefete le totonugalemu i le vali semiconductor maualalo-tetee aʻo leʻi alu ese mai le laina faʻapotopotoga.E tatau ona faia fa'alava fa'alava ma pa'u fa'alava i laupapa ie tioata semiconductor.


Taimi meli: Sep-17-2023