O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e te malamalama ai i faʻamatalaga auiliili ma le fausaga o le ea compressors

O le tusiga o loʻo mulimuli mai o le a ave oe e ala i se suʻesuʻega loloto o le fausaga o le sikuli ea compressor.A maeʻa lena, a e vaʻai i le compressor air sikulima, o le a avea oe ma se tagata poto!

1.afi afi

E masani lava, 380V afie fa'aaogaina pe a fai le afimana fa'aolae i lalo ole 250KW, ma6KVma10KVtaavale afie masani ona faʻaaogaina pe asili atu le malosi o le afi250KW .

O le compressor ea fa'asao pa e380V/660v.O le auala fesoʻotaʻiga o le afi lava e tasi e ese.E mafai ona iloa le filifiliga o ituaiga e lua o galuega voltages:380vma660V.O le mamafa galue aupito maualuga calibrated i luga o le nameplate falegaosimea o le pa-faamaoniga ea compressor o0.7MPa.Saina E leai se tulaga o0.8MPa.O le laisene gaosiga o loʻo tuʻuina mai e le tatou atunuʻu o loʻo faʻaalia0.7MPa, aei talosaga moni e mafai ona oo atu0.8MPa.

O le ea compressor e faʻapipiʻiina naʻolua ituaiga o afi asynchronous,2-pou ma4-pole, ma lona saoasaoa e mafai ona manatu o se tumau (1480 r/min, 2960 r/min) e tusa ai ma tulaga alamanuia a le atunuu.

Auaunaga tulaga: Motors i le alamanuia compressor ea o afi uma e le masani, masani1.1ia1.2.Mo se faataitaiga, afaile faasinoupu o auaunaga tau afi a200kw compressor ea o1.1, ona mafai lea ona oʻo atu le malosi maualuga o le afi compressor ea200×1.1=220kw.A ta'u atu i tagata fa'atau, e iaio se malosiaga fa'aagaga o le gaosiga o10%, o se faatusatusaga.Tulaga lelei.

Ae ui i lea, o nisi afi o le ai ai ni tulaga sese.E lelei tele pe a100kwafi e mafai ona auina atu i fafo80% o le mana fa'aola.I se tulaga lautele, o le power factorcos=0.8 lona uigae faatauvaa.

Tulaga e le vai: e faasino i le susu-faʻamaonia ma le anti-fouling tulaga o le afi.E masani lava,IP23ua lava, ae i le alamanuia compressor ea, tele380Vfa'aoga afiIP55maIP54, ma le tele6KVma10KVfa'aoga afiIP23, leae mana'omia fo'i e tagata fa'atau.Avanoa i totonuIP55peIP54.Ole numera muamua ma le lua pe a uma le IP o lo'o fa'atusalia tulaga eseese e le susu ma le pefu.E mafai ona e su'e i luga ole laiga mo fa'amatalaga.

Fua fa'asa'o: e fa'atatau i le malosi o le afi e tatalia ai le vevela ma le fa'aleagaina.E masani lava, Ftulagae fa'aaogaina , maBo le su'esu'ega o le vevela e fa'atatau i se su'esu'ega masani e tasi le maualuga e maualuga atu nai loFtulaga.

Auala fa'atonutonu: auala fa'atonutonu ole suiga ole fetu-delta.

2.O le vaega autu o le compressor ea sikulima - o le ulu o le masini

Screw compressor: O se masini e faʻateleina le mamafa o le ea.O le vaega autu o le sikulima compressor o le ulu o le masini, o le vaega lea e compresses ea.O le autu o le tekinolosi talimalo o le mea moni lava o tane ma fafine rotors.O le mafiafia o le rotor tane ma le manifinifi o le rotor fafine.rotor.

Ulu o masini: O le fausaga autu e aofia ai le rotor, casing (cylinder), bearings ma le faʻamaufaʻailoga.Ina ia saʻo, lua rotors (se pea o fafine ma tane rotors) o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻamau i itu uma e lua i totonu o le pusa, ma o le ea e susu mai le tasi pito.Faatasi ai ma le fesoasoani o le fesuiaʻiga o le rotors tane ma le fafine, o le faʻaogaina o le tulimanu e fetaui ma le nifo nifo.Fa'aitiitia le leo i totonu o le ana, ma fa'atuputeleina ai le mamafa o le kesi, ona fa'asa'a lea mai le isi pito.

Ona o le faʻapitoa o le kesi faʻamalosi, e tatau ona faʻamafanafana le ulu o le masini, faʻamaufaʻailoga ma lubricated pe a faʻapipiʻi kesi ina ia mautinoa e mafai e le ulu masini ona galue masani.

O compressors ea Screw e masani lava ona maualuga-tech oloa ona o le talimalo e masani ona aofia ai le tipiina R&D mamanu ma le maualuga-saʻo le gaosiga tekinolosi.

E lua mafuaaga autu e masani ona taʻua ai le ulu o le masini o se oloa tekonolosi: ① O le saʻo saʻo e maualuga tele ma e le mafai ona faʻaogaina e masini masani ma masini;② O le rotor o se vaʻalele faʻasolosolo tolu-dimensional, ma o lona talaaga e naʻo lima o ni nai kamupani mai fafo., o se talaaga lelei o le ki lea i le fuafuaina o le gaosiga o le kesi ma le ola tautua.

Mai le vaaiga faʻavae o le masini autu, e leai se fesoʻotaʻiga i le va o tane ma fafine rotors, o loʻo i ai se2-3uaea va, ma e iaia 2-3uaea va i le va o le rotor ma le atigi, o ia mea uma e le paʻi pe solo.E i ai le va o le 2-3uaeai le va o le rotor port ma le atigi, ma e leai se faʻafesoʻotaʻi poʻo se feeseeseaiga.O le mea lea, o le ola tautua o le afi autu e faʻalagolago foi i le ola tautua o paʻu ma faʻamaufaʻailoga.

O le ola tautua o paʻu ma faʻamaufaʻailoga, o lona uiga, o le suiga o le taamilosaga, e fesoʻotaʻi ma le gafatia ma le saoasaoa.O le mea lea, o le ola tautua o le afi fesoʻotaʻi tuusaʻo e sili ona umi ma maualalo le saoasaoa o le taamilosaga ma leai se gafatia faʻaopoopo.I le isi itu, o le fusi o le ea compressor o loʻo i ai le maualuga maualuga o le ulu ma le maualuga o le gafatia, o lona uiga e puupuu lona ola tautua.

O le faʻapipiʻiina o paʻu ulu o masini e tatau ona faʻatinoina faʻatasi ai ma meafaigaluega faʻapipiʻi faʻapitoa i totonu o se aʻoga gaosiga ma le vevela faifai pea ma le susu, o se galuega sili ona tomai.O le taimi lava e gau ai le faʻamau, aemaise lava le ulu o le masini maualuga, e tatau ona toe faʻafoʻi i le fale gaosi oloa mo le toe faʻaleleia.Faʻatasi ma le taʻamilosaga taʻavale taimi ma le tausiga taimi, o le a mafua ai le tele o faʻalavelave mo tagata faʻatau.I le taimi nei, tagata fa'atau E leai se taimi e fa'atuai ai.O le taimi lava e taofi ai le compressor ea, o le a taofi le laina gaosiga atoa, ma o le a tatau i tagata faigaluega ona fai se tafaoga, e aʻafia ai le aofaʻi o oloa gaosi oloa e sili atu i le 10,000 yuan i aso uma.O le mea lea, faʻatasi ai ma se uiga faʻatatau i tagata faʻatau, o le tausiga ma le tausiga o le ulu o le masini e tatau ona faʻamalamalama manino.

3. Fa'atulagaina ma le vavae'ese mataupu faavae o paelo suauu ma kesi

O le pa'u suauu ma le kesi e ta'ua foi o le suau'u separator tank, o se tane e mafai ona tuueseese ai le suauu malulu ma le ea compresses.E masani lava o se apa cylindrical faia i uʻamea uelo i se laupepa uʻamea.O se tasi o ana galuega o le teuina o le suauu malulu.O loʻo i ai se elemene faʻamama o le suauʻu ma le kesi i totonu o le suauʻu vavae ese, e masani ona taʻua o le suauu ma le vavae ese.E masani ona faia i le tusa ma le 23 laulau o fa'aulufale mai alava tioata fa'amanu'a fa'alava ma lea fa'a.O nisi e leaga ma e na'o le 18 fa'avae.

O le mataupu faavae e faapea pe a laasia e le suauu ma le kesi faʻafefiloi le faʻalava tioata tioata i se saoasaoa tafe, o matāua e poloka e masini faaletino ma faasolosolo malie.O le suau'u lapo'a lapo'a e pa'u'u i le pito i lalo o le suau'u vavae 'autu, ona ta'ita'iina lea e se paipa toe fa'afo'i suau'u lona lua lenei vaega o le suau'u i totonu o le fausaga o le ulu o le masini mo le isi taamilosaga.

O le mea moni, aʻo leʻi pasia e le suauʻu ma le kesi le faʻafefiloi o le suauu, 99% o le suauʻu i totonu o le paluga ua vavae ese ma pa'ū i le pito i lalo ole tane vavae suauʻu e ala ile kalave.

O le faʻafefiloi o le suauʻu ma le kesi maualuga-maualuga, maualuga-vevela e gaosia mai meafaigaluega e ulu atu i le suauʻu vavae ese i luga o le itu faʻatasi i totonu o le suauʻu vavaeeseina.I lalo o le faatosinaga o le malosi centrifugal, o le tele o le suauu i totonu o le suauu ma le kesi paluga ua vavaeeseina i totonu o le gaʻo totonu o le suauʻu vavaeeseina, ona tafe lea i lalo o le gaʻo totonu i le pito i lalo o le suauʻu separator tank ma ulu atu i le isi taamilosaga .

O le ea faʻapipiʻi e faʻamama e le suauʻu vavae e tafe atu i le pito i tua o le malulu malulu e ala i le paʻu maualalo maualalo ona faʻateʻa lea mai meafaigaluega.

O le faʻamalama o le vaʻa maualalo maualalo e masani ona seti i le 0.45MPa.Ole alavai la'ititi la'ititi e masani ona i ai galuega nei:

(1) I le taimi o le faʻagaioiga, e tuʻuina atu le faʻamuamua i le faʻavaeina o le faʻasalalauga e manaʻomia mo le faʻamafanafanaina o le suauu lubricating ina ia mautinoa le lubrication o meafaigaluega.

(2) O le mamafa o le ea faʻamalosi i totonu o le suauʻu ma le kesi e le mafai ona tatalaina seia sili atu i le 0.45MPa, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le saoasaoa o le ea e ala i le vavaeeseina o le suauu ma le kesi.I le faʻaopoopoga i le faʻamautinoaina o le aʻafiaga o le vavaeeseina o le suauu ma le kesi, e mafai foi ona puipuia le vavaeeseina o le suauu ma le kesi mai le faaleagaina ona o le tele o le eseesega o le mamafa.

(3) Le toe faʻafoʻi galuega: Pe a pa'ū le mamafa i totonu o le suauʻu ma le kesi paelo pe a uma ona tape le compressor ea, e taofia ai le ea compressed i le paipa mai le toe tafe atu i totonu o le suauu ma kesi paelo.

O loʻo i ai se alatoto i luga o le ufiufi pito o le suauʻu ma le kesi paelo, e taʻua o le valve saogalemu.E masani lava, pe a oʻo i le 1.1 taimi le mamafa o le ea faʻapipiʻi o loʻo teuina i totonu o le suauʻu separator, o le valve o le a otometi lava ona tatala e faʻaalu se vaega o le ea ma faʻaitiitia ai le mamafa i totonu o le suauu vavae.Fa'atonuga o le ea e fa'amautinoa le saogalemu o meafaigaluega.

O lo'o i ai se fua fa'amau i luga o le suau'u ma le kesi paelo.O le mamafa o le ea o loʻo faʻaalia o le mamafa o le ea aʻo leʻi faʻamamaina.O le pito i lalo ole tane vavae suauʻu ua faʻapipiʻiina i se valve faamama.E tatau ona tatala soo le alavai faamama e tafe ese ai le vai ma otaota o loʻo teuina i le pito i lalo ole tane vavae suauʻu.

O loʻo i ai se mea manino e taʻua o le suauʻu mata tioata e latalata i le suauu ma le kesi paelo, lea e faʻaalia ai le aofaʻi o le suauʻu i totonu o le suauʻu vavae.O le aofa'i sa'o o le suau'u e tatau ona i le ogatotonu o le tioata va'ai suau'u pe a galue masani le compressor ea.Afai e maualuga tele, o le suauu i totonu o le ea o le a maualuga tele, ma afai e maualalo tele, o le a aʻafia ai le lubrication ma le malulu o le ulu o le masini.

O pa'u suau'u ma kesi o koneteina maualuga ma e mana'omia ni tagata gaosi oloa fa'apolofesa ma agava'a gaosiga.O tane va'ava'a suau'u ta'itasi e iai se numera fa'asologa fa'apitoa ma se tusi fa'amaonia o le tausisia.

4. Tua malulu

O le suau'u fa'avevela ma le fa'a'a'alili o le fa'a'a'a'a fa'a'alili fa'alili ea e tu'ufa'atasia i totonu o le tino e tasi.E masani ona faia i fausaga faʻapipiʻi alumini ma e faʻapipiʻiina fiber.O le taimi lava e tafe ai le suauʻu, e toetoe a le mafai ona toe faʻaleleia ma e mafai ona sui.O le mataupu faavae o le suauʻu malulu ma le ea faʻamalosi e tafe i totonu o latou paipa taʻitasi, ma faʻauluina e le afi le ili e sui, faʻaumatia le vevela e ala i le ili e faʻamalo ai, ina ia mafai ai ona tatou lagona le matagi vevela mai le pito i luga o le compressor ea.

O compressors ea fa'a'a'alili vai e masani ona fa'aogaina fa'alava fa'alava.A maeʻa le faʻafefe o le vevela i totonu o le vevela, o le vai malulu e avea ma vai vevela, ma o le suauʻu malulu e masani lava ona faʻafefe.O le tele o tagata gaosi oloa e masani ona faʻaogaina paipa uʻamea nai lo paipa apamemea e pulea ai tau, ma o le a le lelei le faʻamafanafanaga.O compressors ea malulu vai e manaʻomia le fausiaina o se olo malulu e faʻamalo ai le vai vevela pe a uma le faʻafefe o le vevela ina ia mafai ona auai i le isi taamilosaga.E iai foi manaoga mo le lelei o le vai malulu.O le tau o le fausiaina o se olo malulu e maualuga foi, o lea e laʻititi lava vai-maalili compressors ea..Ae ui i lea, i nofoaga e tele le asu ma le pefu, e pei o vailaʻau vailaʻau, fale aʻoga gaosiga ma pefu fusible, ma fale faʻataʻitaʻiga vali, e tatau ona faʻaogaina le faʻamalo o le vai i le tele e mafai ai.Ona o le radiator o compressors ea malulu e faigofie ona faʻafefe i lenei siosiomaga.

O compressors ea malulu e tatau ona faʻaogaina se taʻiala taʻiala e faʻamalo ai le ea vevela i lalo o tulaga masani.A leai, i le taumafanafana, o le a masani ona fa'atupu fa'ailo maualuga le vevela.

O le a sili atu le manaia o le faʻafefe o le ea faʻafefe vai nai lo le ituaiga faʻafefe.O le vevela o le ea faʻapipiʻiina e faʻamalo e le vai-cooled type o le a 10 tikeri maualuga atu nai lo le ambient temperature, ae o le ea malulu e tusa ma le 15 tikeri maualuga.

5. Valau e pulea le vevela

E masani lava i le pulea o le vevela o le suauʻu malulu tui i totonu o le afi autu, e pulea le vevela vevela o le afi autu.Afai e maualalo tele le vevela vevela o le ulu o le masini, o le a tafe le vai i totonu o le suauʻu ma le kesi paelo, ma mafua ai ona emulsify le suauu afi.A oʻo i le vevela o le ≤70 ℃, o le a pulea e le valve le vevela le suauʻu malulu ma faʻasaina mai le ulufale atu i le olo malulu.A oʻo i le vevela o le> 70 ℃, o le a faʻatagaina e le valve pulea le vevela se vaega o le suauʻu lubricating maualuga e faʻafefe e ala i le vai malulu, ma o le suauʻu malulu o le a faʻafefiloi ma le suauʻu e le faʻafefe.A oʻo i le vevela o le ≥76 ° C, o le vaʻa e pulea le vevela e tatalaina uma auala i le vai malulu.I le taimi lea, e tatau ona faʻamalo le suauʻu vevela vevela aʻo leʻi mafai ona toe faʻaulu i totonu o le taʻamilosaga o le ulu o le masini.

6. PLC ma faʻaaliga

E mafai ona faauigaina PLC o le komepiuta talimalo a se komepiuta, ma o le ea compressor LCD faaaliga e mafai ona manatu o le mataitu o le komepiuta.PLC o loʻo i ai galuega o le faʻaogaina, auina atu i fafo (i le faʻaaliga), faʻatusatusaga, ma le teuina.

E ala i le PLC, o le sikulima ea compressor e avea ma se masini faavalevalea sili ona atamai.Afai o soʻo se vaega o le ea compressor e le masani, o le a iloa e le PLC le faʻaalia o le eletise eletise, lea o le a atagia i luga o le faʻaaliga ma toe fafaga i le pule o meafaigaluega.

Pe a faʻaaogaina le elemene elemene, elemene faʻafefe suauʻu, vavae suauʻu ma suauʻu malulu o le compressor ea, o le PLC o le a faʻafefe ma faʻamalosi mo le faigofie ona sui.

7. masini faamama ea

O le elemene faamama ea o se masini faamama pepa ma o le ki i le faamamaina o le ea.Ua gaugau le pepa faamama i luga e faalautele ai le vaega o le ea.

O pupuni laiti o le elemene faamama ea e tusa ma le 3 μm.O lana galuega autu o le faamamaina lea o le pefu e sili atu i le 3 μm i le ea e taofia ai le faapuupuuina o le ola o le sikulima rotor ma le poloka o le suauu suauu ma le suauu vavae.E masani lava, i le 500 itula poʻo se taimi puʻupuʻu (faʻalagolago i le tulaga moni), ave i fafo ma feula le ea mai totonu i fafo ma le ≤0.3MPa e faʻamama ai pupuni laiti o loʻo poloka.O le mamafa o le mamafa e mafai ona mafua ai ona pa ma faʻateleina pupuni laiti, ae o le a le ausia ai le manaʻomia o le saʻo saʻo o le filiga, o lea i le tele o tulaga, e te filifili e sui le elemene faamama ea.Aua o le taimi lava e faaleagaina ai le elemene faamama ea, o le a mafua ai ona faoa le ulu o le masini.

8. Valau fa'aoga

E taʻua foi o le ea inlet pressure regulating valve, e pulea le tele o le ea e ulu atu i le ulu o le masini e tusa ai ma le tikeri o lona tatalaina, ma ausia ai le faʻamoemoega o le puleaina o le ea o le compressor ea.

O le va'a fa'aogaina e mafai ona fetu'una'i e fa'atonutonu le va'a servo e ala i le fa'afeagai fa'afeagai solenoid valve.O loʻo i ai se tootoo tulei i totonu o le servo cylinder, lea e mafai ona faʻatonutonuina le tatalaina ma le tapunia o le pusa valve faʻaogaina ma le tikeri o le tatalaina ma le tapunia, ma maua ai le 0-100% faʻaogaina o le ea.

9. Valau solenoid fua fa'afeagai ma servo cylinder

O le fua faatatau e faasino i le fua faatatau o afa i le va o sapalai e lua o le ea A ma le B. I se isi itu, o lona uiga o le faafeagai.O lona uiga, o le maualalo o le ea sapalai voluma e ulu atu i le servo cylinder e ala i le inverse proportional solenoid valve, o le tele foi lea o le diaphragm o le intake valve matala, ma le isi itu.

10. Aveese le alatoto solenoid

Faʻapipiʻi i tafatafa o le valve inlet valve, pe a tapunia le ea compressor, o le ea i totonu o le suauʻu ma le kesi paelo ma le ulu o le masini e aveese e ala i le faamama ea e puipuia ai le compressor ea mai le faaleagaina ona o le suauu i le ulu masini pe a. ua toe faagaoioia le compressor ea.Amata i le uta o le a mafua ai ona tele le taimi amata ma mu ai le afi.

11. Temperature sensor

O lo'o fa'apipi'iina i le itu fa'asu'u o le ulu o le masini e iloa ai le vevela o le ea fa'a'umi'umi.O le isi itu e fesoʻotaʻi i le PLC ma faʻaalia i luga o le mata paʻu.A maualuga tele le vevela, e masani lava 105 tikeri, o le a alu le masini.Taofi saogalemu au meafaigaluega.

12. Omiga masini

O lo'o fa'apipi'iina i le fa'aola ea o le compressor ea ma e mafai ona maua i le fa'amalie pito i tua.E fa'aaogaina e fua sa'o ai le mamafa o le ea ua fa'aulu ma fa'amamāina e le suau'u ma seseparator lelei.O le mamafa o le ea faʻapipiʻi e leʻi faʻamamaina e le suauʻu ma le vavae ese e taʻua o le pre-filter pressure., pe a o le eseesega i le va o le pre-filtration pressure ma le post-filtration pressure o le ≥0.1MPa, o le a lipotia se eseesega tele o le mamafa o le suauu, o lona uiga e tatau ona suia le vavaega lelei o le suauu.O le isi pito o le sensor e fesoʻotaʻi i le PLC, ma o le mamafa o loʻo faʻaalia i luga o le faʻaaliga.O lo'o i ai se fua fa'amau i fafo o le tane va'ava'a suau'u.O le suʻega o le faʻamaʻi muamua, ma o le faʻauluina o le faʻamalosi e mafai ona vaʻaia i luga o le faʻaaliga eletise.

13. Elemene faamama suauu

Suauu faamama o le faapuupuuga o le suauu suauu.Ole suau'u suau'u ole masini fa'amama pepa fa'atasi ai ma le fa'amama sa'o ile va ole 10 mm ma le 15 μm.O lana galuega o le aveesea o vaega uʻamea, pefu, oxide uʻamea, alava collagen, ma isi i totonu o le suauu e puipuia ai bearings ma ulu masini.O le poloka o le suau'u faamama o le a o'o atu ai foi i le itiiti o le suau'u sapalai i le ulu o le masini.O le le lava o le lubrication i le ulu o le masini o le a mafua ai le pisapisao ma le ofuina, mafua ai le maualuga o le vevela o le kesi, ma e oʻo lava i le teuina o le carbon.

14. Fa'afo'i suau'u siaki alavai

O le suauʻu faʻamamaina i totonu o le suauʻu-kasa vavae faamama o loʻo faʻatumauina i totonu o le vaʻa faʻafefeteina lapotopoto i le pito i lalo o le faʻamavaeina o le suauu, ma e taʻitaʻia i le ulu o le masini e ala i le paipa toe faʻafoʻi atu o le suāuu e puipuia ai le suauʻu malulu vavae ese mai le faʻasaʻoina ma le toe ea, ina ia maualuga tele le suauu i totonu o le ea compressed.I le taimi lava e tasi, ina ia puipuia ai le suauʻu malulu i totonu o le ulu o le masini mai le tafe i tua, o loʻo faʻapipiʻi se valve throttle i tua o le paipa toe faʻafoʻi suauʻu.Afai e faʻafuaseʻi ona faʻateleina le faʻaaogaina o le suauʻu i le taimi o le faʻaogaina o meafaigaluega, siaki pe o poloka le pu laʻititi laʻititi o le ala e tasi le ala.

15. ituaiga eseese o paipa suauu i le compressor ea

O le paipa lea e tafe ai le suauu compressor ea.O le paipa faʻapipiʻi uʻamea o le a faʻaaogaina mo le maualuga o le vevela ma le maualuga o le suauʻu ma le kesi faʻafefiloi e alu ese mai le ulu o le masini e puipuia ai le pa.Ole paipa ole suau'u e fa'afeso'ota'i le tane va'ava'a suau'u ile ulu ole masini e masani ona faia ile u'amea.

16. Pepa mo le malulu pito i tua

E masani lava, e faʻaaogaina ili faʻafefe axial, lea e faʻauluina e se tamaʻi afi e faʻafefe ai le ea malulu i luga o le paipa vevela.O nisi faʻataʻitaʻiga e leai se valve e pulea le vevela, ae faʻaaoga le taamilosaga ma le taofi o le afi eletise eletise e faʻafetaui ai le vevela.A oʻo i le 85 ° C le vevela o le paipa paipa, e amata ona tamoʻe le ili;pe a o'o i lalo ole 75°C le vevela o le paipa fa'avevela, e otometi lava ona tu le ili e fa'atumauina le vevela i totonu o se vaega patino.


Taimi meli: Nov-08-2023