Ua tipi ese e le US le sapalai o le EDA, pe mafai e kamupani i totonu o le atunuʻu ona liliu faʻalavelave i avanoa?

I le Aso Faraile (Aokuso 12), taimi faʻapitonuʻu, na faʻaalia ai e le US Department of Commerce's Bureau of Industry and Security (BIS) i le Federal Register se tulafono faʻaiʻu le tumau e uiga i faʻatapulaʻa faʻatau atu e faʻatapulaʻaina.le mamanu o le GAAFET (Full Gate Field Effect Transistor).) EDA/ECAD polokalame e mana'omia mo le fa'atulagaina o feso'ota'iga;ultra-lautele bandgap semiconductor mea fa'atusaina e taimane ma gallium oxide;fa'atekonolosi e pei o le pressure gain combustion (PGC) o lo'o fa'aogaina i afi kesi kesi e fa'atino ai fa'atonuga fou e auina atu i fafo, o le aso fa'agata o le fa'asa mo le aso (Aokuso 15).

I totonu o tekinolosi e fa, o le EDA e sili ona mataʻutia, lea e faʻamatalaina e le maketi o nisi faʻatapulaʻaina o pisinisi chip a Saina e le Iunaite Setete ina ua maeʻa le "Chip and Science Act", lea e aʻafia ai kamupani i totonu o le atunuʻu o loʻo mamanuina le 3nm ma sili atu le alualu i luma. oloa chip.Ae ui i lea, o le 3-nanometer design e seasea faʻaaogaina i Saina i le taimi nei, ma o lona aafiaga puupuu e faʻatapulaʻaina.

I le faʻaopoopoga i le 3nm process, 800V fast charging atonu e aʻafia ai

EDA (Electronics Design Automation) o le faʻaogaina o masini faʻaeletoroni, o se vaega taua ma taua o le mamanu IC (integrated circuit).E a'afia i le alamanuia pito i luga ole gaosiga o chip, e aofia uma ai faiga e pei ole mamanu fa'atasi, uaea, fa'amaonia ma fa'ata'ita'iga.O le EDA ua taʻua o le "tina o meataalo" i totonu o pisinisi.

Na faailoa mai e le Tianfeng International Research Report e faapea afai e faatusatusa le gaosiga o chip i le fausiaina o se fale, o le IC design o se ata mamanu, ma o le EDA software o se meafaigaluega mamanu mo ata, ae o le EDA software e sili atu ona lavelave nai lo le polokalama faufale.

O le ECAD (Electronic Computer Aided Design software) e sili atu le lautele nai lo le EDA, ma o le faʻasaina o lona uiga o loʻo ufiufi uma polokalama faʻapipiʻi.E tusa ai ma le US Department of Commerce, ECAD o se vasega o meafaigaluega faakomepiuta e faʻaaogaina e mamanuina, auʻiliʻili, faʻamaonia ma faʻamaonia le faʻatinoga o se matagaluega tuʻufaʻatasia poʻo se laupapa faʻasalalau lolomi.Fa'aaogā e fa'amanino ai ta'amilosaga tu'ufa'atasi lavelave i le tele o fa'aoga i totonu o le militeli, aerospace, ma fale puipui.

O le GAAFET transistor technology o se tekinolosi sili atu ona maualuga pe a faʻatusatusa i le FinFET transistors (fin field effect transistors), FinFET technology e mafai ona oʻo atu i le 3 nanometers, ae mafai e le GAAFET ona ausia le 2 nanometers.

O le lona tolu lea o le fa'atonutonuina o oloa auina atu i fafo na amataina e le Iunaite Setete faasaga ia Saina i le fanua o le EDA.O le muamua na faasaga i le ZTE i le 2018 ma le lona lua na faasaga ia Huawei i le 2019.I le faaopoopo atu i mea tau eletise e pei o Apple telefoni feaveaʻi ma komepiuta, o tupe meataalo e faʻaaogaina ai le gaosiga sili ona maualuga i luga o le maketi o tupe meataalo uma e iai le malosi faakomepiuta maualuga, e pei o GPU faʻaaogaina mo le atamai faʻapitoa, ma meataalo a le server o loʻo faʻaaogaina i nofoaga autu o faʻamaumauga ma ao faʻapipiʻi. .

Na fai mai nisi o tagata mamanu chip e faʻatapulaʻaina le aʻafiaga mo taimi pupuu o lenei fuataga, aua e seasea faʻaaogaina mamanu 3-nanometer i Saina.O nisi tupe meataalo AI ma tupe meataalo GPU faʻaaogaina 7-nanometers, ae o TV, pusa faʻapipiʻi pito i luga, ma meataavale-vasega e tele lava 28 nm.nanometer pe 16 nanometer.O nisi o tagata mataʻituina pisinisi e talitonu e manaʻo le Iunaite Setete e fai le atunuʻu o Saina e leai ni mea faigaluega e mamanuina ai meataalo maualuga o le 3 nanometers ma lalo ifo, ma o le mamanu o loʻo pipii i le 5 nanometers, ma le gaosiga o loʻo pipii i le 7 nanometers.Ma, o le mamao i le va o Saina ma le Iunaite Setete i le televave o komepiuta, faʻaogaina AI, ma isi o le a faʻalauteleina.

I le manatu o se tagata chip, o le mafuaaga autu e taofia ai e le Iunaite Setete le EDA o le pulea lea o le gaosiga gafatia o tupe meataalo a le atunuu.

I le faaopoopo atu i le EDA software i le taimi nei, e lua mea semiconductor o loʻo aʻafia ai foi: gallium oxide (Ga2O3) ma taimane substrates, o ia mea uma e lua o mea e sili atu le lautele bandgap semiconductor material.O ia mea e faʻamoemoe e galue i lalo o tulaga faigata, e pei o le maualuga o voltage poʻo le maualuga o le vevela.

O nei meafaitino o loʻo faʻaauau pea ona atinaʻe ma e leʻi faʻaaogaina i luga o se fua tele, ma o tekinolosi e faʻapitoa i Iapani ma le Iunaite Setete.Ae ui i lea, o tupe meataalo e faia i nei mea o le a sili atu ona fetaui mo le tele o siosiomaga faʻapisinisi e pei o le malosi fou, faʻapipiʻiina o le malosi, fesoʻotaʻiga, ma isi, ma o lea e matua maaleale ma taua.

O le avea o se fa'ata'ita'iga o ta'avale malosi fou, i le taimi nei, o kamupani ta'avale malosi fou e pei o Xiaopeng Motors, BYD, Li Auto, ma le BAIC Jihu ua uma ona fa'aogaina le 800V fa'atekonolosi fa'atosina vave, ma o le a fa'ateleina le gaosiga i lenei tausaga.E mafai ona fa'aogaina masini eletise e faia i mea gallium oxide i nei tekonolosi fa'atosina vave.

Fa'alotoifale EDA "manuia" avanoa

"Afai e te mamanuina se oloa 5-nanometer chip ma faʻaaoga le polokalama EDA pito i luga o le lalolagi, e mafai ona pulea le tau i le tusa ma le 40 miliona tala Amerika, ae a aunoa ma le lagolago a le EDA software, o le tau o le mamanuina o se 5-nanometer chip atonu e maualuga e pei o 7.7 piliona tala Amerika.Ole tala Amerika e latalata ile va ile 200 taimi.O le tagata talafeagai e nafa ma se kamupani CAD (computer-aided design) i totonu o le atunuu na fuafuaina se tala.

I le taimi nei, o le maualuga o le maketi i le lalolagi atoa o le pisinisi EDA e maualuga tele.O le tolu EDA sauai Synopsys (Synopsys), Cadence (Kedence Electronics), ma Mentor Graphics (Mentor International, mauaina e Siemens i Siamani i le 2016) mautu le sili atu i le 70% o le maketi o le lalolagi.sea ​​maketi, ma e mafai ona tuʻuina atu meafaigaluega EDA atoatoa, e aofia ai le faagasologa atoa poʻo le tele o le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o mamanu ma gaosiga.

O kamupani e tolu o loʻo i ai a latou lava uiga i oloa, ma o le taulaiga ma le lelei o le IP (meatotino tau le atamai) e matua ese lava.O a latou oloa e iai le maketi o le 85% i Saina.O le 3-nanometer GAAFET architecture process technology lea na faatoa fa'ato'a e Samsung ia Iuni o le tausaga nei na mae'a fa'atasi ma le fesoasoani a Synopsys ma Cadence.

O kamupani lona lua o loʻo faʻatusalia e ANSYS, Silvaco, Aldec Inc, Huada Jiutian, ma isi. O loʻo ia i latou le faagasologa atoa i vaega faʻapitoa ma sili atu le alualu i luma i tekinolosi i totonu o fanua.Kamupani i le vaega lona tolu e aofia ai le Altium, Concept Engineering, Introduction Electronics, Guangliwei, Sierxin, DownStream Technologies, ma isi. O le faʻatulagaina o le EDA e faʻavae i luga o meafaigaluega mataʻutia, ma o loʻo i ai le le lava o oloa faʻaogaina atoatoa i vaega faʻapitoa.

O le tele o kamupani fa'ameamea i totonu o le atunu'u o lo'o fa'aogaina pea le polokalama fa'apisinisi EDA fa'aulufale mai e mamanuina ai meataalo.I le 1993, na tatalaina ai e Huada Jiutian le polokalama muamua a le EDA - Panda ICCAD system, lea na ausia ai se tulaga mataʻutia i totonu o le EDA mai le 0 i le 1.I le 2020, i le maketi EDA a Saina, i tulaga o tupe maua, o Huada Jiutian na tulaga fa.

I le aso 29 o Iulai, na tula'i aloa'ia ai Huada Jiutian i le Growth Enterprise Market, ma le si'itia o le 126% i le aso muamua o le lisi, ma o lona tau o maketi na sili atu i le 40 piliona yuan.Na ta'ua e Huada Jiutian i le va'aiga o le tele o ana oloa fa'akomepiuta fa'akomepiuta EDA e mafai ona lagolagoina le fa'agasologa o le 5-nanometer;Na taʻua e Gelun Electronics i lana lipoti faaletausaga o nisi meafaigaluega e mafai ona lagolagoina le 7-nanometer, 5-nanometer, ma le 3-nanometer process.

O tupe maua a Huada Jiutian i le 2021 e 580 miliona yuan, ma o tupe maua a Gailun Electronics e itiiti ifo i le 200 miliona yuan.O le lalolagi Numera 1 Synopsys o loʻo i ai se tupe maua e tusa ma le 26 piliona yuan ma se tupe mama e sili atu i le 5 piliona yuan.

Tianfeng International Research Report na faailoa mai ai e taua tele le localization.E tusa ma le 40 vaega laiti i le filifili meafaigaluega a le EDA.O le au sauai e tolu ua ausia le faʻasalalauga o le vaega atoa o pisinisi, ae o le taʻitaʻi o le atunuʻu o Huada Jiutian o loʻo i ai i le taimi nei le aofaʻi o le inisiua e tusa ma le 40%.Isi O oloa a fale gaosi oloa EDA o le tele lava o meafaigaluega fa'asino.

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 100 kamupani meafaigaluega mamanu i Saina.Ua vaevaeina le EDA i mea faigaluega mamanu masini analog ma meafaigaluega mamanu masini komepiuta.O nisi kamupani i totonu o le atunuu ua foia le faagasologa atoa o le mamanuina o meataalo analog.E sili atu ona faigata mea faigaluega mamanu mo tupe meataalo.E tusa ma le 120 "mea faigaluega mataʻina" o loʻo aʻafia i le faiga o le mamanu, ma o suʻesuʻega ma atinaʻe o loʻo faʻatinoina i luga o meafaigaluega taʻitasi.

O loʻo i ai se manatu e faʻapea mo le taofiofia o le Iunaite Setete, na o le pau lava le auala e faʻaleleia ai le tulaga o le EDA i totonu o le atunuʻu o le vave faʻaleleia o le tulaga o le EDA i totonu o le atunuʻu, ma e tatau ona tuʻufaʻatasia pisinisi i totonu o le atunuʻu, ma e oʻo lava i Huawei HiSilicon ma iunivesite a le atunuʻu e tatau ona auai. i le faia o sooga mo le atinae soofaatasi.Faatasi ai ma le faʻateleina o le manaʻoga mo tupe meataalo i totonu o le atunuʻu, o le EDA i totonu o le atunuʻu e leai ni avanoa i le maketi a le tagata faʻatau.


Taimi meli: Aukuso-15-2022