Amazon e teu fa'afaigaluega 1 piliona euros e fausia ai va'a eletise i Europa

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, na faʻasalalau e Amazon ia Oketopa 10 o le a faʻapipiʻiina le sili atu i le 1 piliona euros (e tusa ma le 974.8 miliona tala Amerika) i le isi lima tausaga e fausia ai veni eletise ma loli i Europa atoa., ma fa'avavevave ai le ausia o lana fa'amoemoega o le fa'aosoina o le carbon net-zero.

O le isi sini o le tupe teufaafaigaluega, fai mai Amazon, o le faʻaosofia lea o mea fou i luga o le pisinisi felauaiga ma tuʻuina atu le tele o faʻasalalauga faʻapitoa mo taavale eletise.Na taʻua e le US i luga o le initaneti, o le tupe faʻaalu o le a faʻateleina ai le numera o veni eletise o loʻo i ai i Europa i le sili atu i le 10,000 i le 2025, mai le 3,000 o loʻo iai nei.

E le o fa'ailoa mai e Amazon le vaega o lo'o iai nei o ta'avale eletise i lana va'a uma a Europa, ae fai mai le kamupani o le 3,000 zero-emission vans o le a tu'uina atu le silia ma le 100 miliona afifi i le 2021.E le gata i lea, fai mai Amazon o loʻo fuafua e faʻatau mai le sili atu i le 1,500 eletise mamafa-tioti loli i nai tausaga o lumanaʻi e momoli ai oloa i ona nofoaga autu.

Avanoa_CO_Image_600x417.jpg

Fa'amatalaga ata: Amazon

E ui o le tele o kamupani fa'atau oloa (e pei o le UPS ma le FedEx) ua latou tauto e fa'atau le tele o va'a eletise ma pasi, e le tele ni ta'avale e leai se fa'amuaina o lo'o maua i luga o le maketi.

Ole tele o amataga o loʻo galulue e aumai a latou lava taʻavale eletise poʻo loli i maketi, e ui o loʻo feagai foi ma tauvaga mai taʻavale masani e pei o GM ma Ford, lea na amata ai a latou lava taumafaiga faʻaeletise.

O le fa'atonuga a Amazon mo le 100,000 ta'avale eletise mai Rivian, lea e fa'amoemoe e tu'uina atu i le 2025, o le fa'atonuga sili lea a Amasoni mo ta'avale leai se fa'avevela.I le faaopoopo atu i le faʻatauina o taʻavale eletise, o le a faʻatupeina i le fausiaina o le faitau afe o faʻailoga i nofoaga i Europa atoa, o le tala lea a le kamupani.

Na taʻua foi e Amazon o le a ia teu faʻafaigaluega i le faʻalauteleina o le oʻo atu o ana fesoʻotaʻiga Europa o nofoaga "micro-mobility", faʻaluaina mai le 20-plus aai o loʻo iai nei.E fa'aogaina e Amazon nei nofoaga fa'atotonugalemu ina ia mafai ai ona tu'uina atu auala fou, e pei o uila uta eletise po'o tiliva savali, e fa'aitiitia ai le fa'aoso.


Taimi meli: Oke-10-2022