Audi mafaufau e fausia lana uluai taavale afi afi fale gaosi i le US, po o le faasoa atu i Volkswagen Porsche faataitaiga

O le Tulafono o le Faʻaitiitia o le Inflation, na sainia i le tulafono i lenei taumafanafana, e aofia ai le faʻatupeina e le feterale o lafoga lafoga mo taʻavale eletise, ma faia ai le Volkswagen Group, aemaise lava o le Audi brand, e mafaufau loloto i le faʻalauteleina o le gaosiga i Amerika i Matu, na lipotia mai e le aufaasālalau.O loʻo mafaufau foi Audi e fausia lana uluai fale faʻapipiʻi taavale eletise i le Iunaite Setete.

E le'o fa'amoemoe le Audi e a'afia le gaosiga o ta'avale ona o le le lava o kesi

Fa'amatalaga ata: Audi

Oliver Hoffmann, le ulu o le atinaʻe faʻapitoa a Audi, fai mai i se faʻatalanoaga faʻapitoa e faapea o tulafono fou "o le a iai se aafiaga tele i la tatou fuafuaga i Amerika i Matu.""A o suia faiga faavae a le malo, matou te tulimatai atu e ausia manaoga o le malo," o le tala lea a Hoffmann.

Na faaopoopo foi Hoffmann, "Mo i matou, ua matou maua se avanoa sili i totonu o le vaega e ausia ai lenei mea, ma o le a matou tilotilo i le mea o le a fausia ai a matou taavale i le lumanaʻi."Fai mai Hoffmann o le faaiuga e faalautele le gaosiga o taavale eletise a Audi i Amerika i Matu e ono faia i le amataga o le 2023.

I lalo o le sa avea muamua ma pule sili o Herbert Diess, Volkswagen Group brands ua tautino e faʻaumatia taavale afi afi i totonu i le tele o le lalolagi i le 2035 ma o loʻo galulue e faʻapipiʻi le tele o taavale eletise i le lumanaʻi i se tulaga.VW, o lo'o fa'atau atu ta'avale fou i Amerika, fa'apitoa mai Volkswagen, Audi ma Porsche, o le a agava'a mo malologa o lafoga pe afai e iai a latou fale fa'apotopotoga fa'atasi i totonu o le US ma fai ma'a i totonu o le atunu'u, ae na'o le tau o sedans eletise, hatchbacks ma veni. i lalo ifo o le $55,000, ae o pikiapu eletise ma SUV e tau i lalo ole $80,000.

O le Volkswagen ID.4 o lo'o gaosia nei e le VW i Chattanooga e na'o le pau lea o le fa'ata'ita'iga e ono agava'a mo le US EV tax credit.E na'o le pau lava le fale fa'apotopotoga a Audi i Amerika i Matu o lo'o i San José Chiapa, Mekisiko, lea e fausia ai le Q5 crossover.

Audi's fou Q4 E-tron ma Q4 E-tron Sportback compact crossovers eletise ua fausia i luga o le tulaga tutusa e pei o le Volkswagen ID.4 ma e mafai ona faasoa atu se laina faapotopotoga i Chattanooga ma le ID Volkswagen.Ua faia lea faaiuga.Talu ai nei, na sainia ai e le Volkswagen Group se maliliega ma le malo o Kanata e faʻaaoga minerale a Kanata i le gaosiga o maa i le lumanaʻi.

I le taimi muamua, o taavale eletise Audi na faʻaulufale mai i le Iunaite Setete.Ae o Hoffmann ma isi au faʻailoga Audi e "faʻafiafiaina" i le televave o le tuputupu aʻe o taavale eletise i totonu o le US e ui lava i luitau i tulaga o le faʻafanua ma le faʻatupeina o mea tetele.

"Ou te manatu o le fesoasoani fou a le malo o Amerika mo taavale eletise, o la tatou fuafuaga i Amerika i Matu o le a iai foi se aafiaga tele.O le faʻamaoni, o le a iai foi se aafiaga tele i le faʻaogaina o taavale iinei, "o le tala lea a Hoffmann.


Taimi meli: Oke-10-2022