O ta'avale eletise e fa'asaina mo le taimi muamua i le lalolagi, ma o le maketi fou o taavale malosi a Europa e le mautu.O le a a'afia ai fa'ailoga i totonu o le atunu'u?

Talu ai nei, Siamanina lipotia mai e ala o faasalalauga na aafia i le faaletonu o le malosi,E mafai e Suiselani ona fa'asa le fa'aaogaina o ta'avale eletise se'i vagana ai "malaga e matua mana'omia".O lona uiga, o taʻavale eletise o le a faʻasaina mai le faimalaga, ma "aua le alu i luga o le auala seʻi vagana ua manaʻomia", lea e le masalomia o se ta tele i le maketi o taavale eletise a Suiselani, ma o Suiselani o le a avea foi ma uluai atunuu i le lalolagi. e fa'asa ai le fa'aogaina o ta'avale eletise.

E le gafatia e se atunuu atia’e le eletise?I le feagai ai ma le faʻafitauli o le malosi, o na mea faʻataulāitu e le faʻafefe.I le taimi muamua, na tuʻuina atu ai e le matagaluega o le eletise a Suiselani se mataala e faʻapea e ono oʻo i le atunuʻu le le lava o le eletise i le taumalulu.Ina ia mafai ona ola lelei i le taumalulu, na tuʻuina atu e Suiselani se tusi faʻataʻitaʻiga i luga o le "faʻasaina ma le faʻasaina o le faʻaaogaina o le eletise.” i le faaiuga o Novema, lea e aofia ai tulafono faatonutonu i luga o le fanua felauaiga.

E tusa ai ma lipoti, e le naʻo Suiselani le atunuʻu o loʻo mafaufau i faʻatapulaʻaina o taʻavale eletise.Siamani, lea o loʻo i ai foi i le vortex o le malosi faʻalavelave, e mafai foifa'asa tapula'a i luga ole ta'avale eletise.

I le vaitaimi faigata o loʻo faʻaaogaina e kamupani taʻavale a Europa le suiga o le eletise, o gaioiga a Suiselani ma Siamani o tala leaga mo le maketi o taavale eletise.Poloaiga” o se gaoioiga lē mafai foʻi ona fai.O faʻamoemoega lua carbon ma le faʻalavelave malosi o le faʻalavelave sili lea i le atinaʻeina o le pisinisi eletise eletise a Europa.

01

Le lava le malosi e tuuaia ai taavale eletise?

Ina ua maeʻa le lolomiina o le ata o le "faʻasaina o taavale eletise" i Suiselani, o leAsosi Taavale Suiselanifaaalia manino lona tetee:pe a mae'a le fa'aaliga o aiaiga talafeagai o le fuafuaga ia Tesema, o le a latou palota e tete'e uma fa'asaina o ta'avale i ta'avale eletise.

Ole mana'oga ole eletise mai ta'avale eletise i Suiselani e na'o le 0.4 pasene ole aofa'i ole mana'oga ile 2021, olefa'atusa fa'atusa.O lenei fua faatatau e faʻaalia ai o le faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina o taavale eletise i Suiselani e le lava e faʻaitiitia ai le le lava o le eletise.O le fausaga o le eletise a Suiselani ua faamoemoe e ausia se tulaga maualalo o le ola tutoatasi pe a manaʻo le atunuu e aveese le le lava o le eletise.

O Suiselani e leai se malosiaga fa'ato'aga ma fa'alagolago tele i oloa mai fafo, ae o lo'o i ai sona tulaga lelei i puna'oa eletise.Toeitiiti atoa le 60% o le eletise i totonu o aiga e sau mai le eletise, sosoo ai ma le malosi faaniukilia, ona sosoo ai lea ma le malosi o le la, malosi o le matagi, ma le malosi o le biomass.Ae ui i lea, o le aofaʻi o le eletise o loʻo i lalo ifo o le manaʻoga, o lea e tatau ai ona faʻalagolago i le tele o gafatia o Farani ma Siamani e faʻafetaui ai le va o le le lava o le gafatia i totonu o le atunuʻu.

Ae faatasi ai ma le gaosiga o le tele o fale eletise faaniukilia Farani i lalo ifo o latou tulaga maualalo i le toeitiiti atoa le 30 tausaga, o le le mautonu i Siamani o le matagi ma le malosi o le la ma faafitauli o le sapalai o le eletise pe a uma le leiloa o le kesi paipa a Rusia o lona uiga o le a mafai e Suiselani ona faaulufaleina mai se eletise itiiti i lenei tausaga. .I lenei tulaga, e tatau ona faia e Suiselani se gaioiga i taavale eletise.

E tusa ai ma faʻamaumauga 2019, o le vaega o loʻo i ai le maualuga o le carbon emissions i Suiselani o le vaega o felauaiga, lea e tusa ma le tasi vaetolu o le faʻaaogaina o le malosi, sosoo ai ma le fausiaina ma alamanuia.Talu mai le 2012, Suiselani ua faʻatonuina e faapea "taavale pasese fou e le tatau ona sili atu i le averesi o le carbon dioxide e manaʻomia", ma i le "Energy Strategy 2050", le atinaʻeina o le "faʻaititia o le faʻaaogaina ma le faʻaleleia lelei" i vaega e aofia ai felauaiga, ma e oʻo lava i le Ua fausia foi le Energy Conservation Coalition e fa'amalosia ai fale ma pisinisi e fa'aitiitia le fa'avevelaina, fa'aitiitia le fa'aogaina o le vai vevela, tape mea faigaluega ma moli, tao ma kuka lelei le malosi...

Mai lenei manatu, e le o se mea e ofo ai o le Suiselani, o loʻo matua malosi tele, o le a faʻatapulaʻaina le faʻaogaina o taavale eletise.

02

O lo'o manuia pisinisi ta'avale eletise a Europa ma kamupani ta'avale a Saina i fafo?

I tausaga talu ai nei, o loʻo faʻaauau pea ona faʻalauteleina le maketi o taavale eletise a Europa.I le 2021, o le aofaʻi o faʻatauga o taʻavale eletise i Europa o le a oʻo atu i le 1.22 miliona, o se faʻaopoopoga o le 63% faʻatusatusa i le 746,000 i le 2020, faʻamauina mo le 29% o le aofaʻi atoa o faʻatauga o taavale eletise., ma le lona lua aupito tele i le lalolagi ina ua mavae Saina.Ole maketi lona lua ole ta'avale eletise.

E tusa o le 2021, ua faia e kamupani taʻavale masani a le lalolagi se laasaga taua i le eletise.Faatasi ai ma le mamafa o le kaponi e lua, ua amata ai e atunuu Europa se galu o le malosi fou, ma ua avea Saina ma taʻavale eletise e lua i le lalolagi.tasi o maketi.O kamupani ta’avale a Saina o lo’o malaga atu i fafo i Europa, ma o lo’o fa’atau atu fo’i e kamupani ta’avale a Europa ia ta’avale eletise i Saina, e matua’i olaola.

Ae ui i lea, ina ua maeʻa ona ulufale i le 2022, ua aʻafia i mea faigata e pei o sootaga faʻaitulagi, le lava o chip, ma le siʻitia o tau o meafaitino, ua amata ona paʻu le maketi o taavale eletise a Europa.E le gata o taavale eletise, ae o le maketi atoa o taavale ua amata ona paʻu.I le afa muamua o lenei tausaga, o le aofaʻi o faʻatauga taʻavale i Europa na oʻo i le 5.6 miliona, i lalo e tusa ma le 14% i lea tausaga ma lea tausaga.Le resitalaina o taavale fou i maketi tetele taʻavale e pei o Peretania, Siamani, Italia, ma Farani na paʻu uma i le sili atu i le 10%.

O le televave o le tuputupu aʻe o taavale pasese malosi fou ua faasolosolo malie lava ona mafolafola.E tusa ai ma faʻamatalaga mai le European Automobile Manufacturers Association (ACEA),o le aofaʻi o faʻatauga o taavale malosi fou i le Q1-Q3 i le EU e 986,000, 975,000, ma le 936,000 taʻitasi., ma o le aofaʻi atoa o faʻatauga na faʻaauau pea ona faʻaititia.

I se isi itu, o loʻo faʻatupulaia pea le maketi o taavale eletise a Saina.I le kuata muamua e tolu o lenei tausaga, o le faatauina atu o taavale fou malosi i Saina na oʻo atu i le 4.567 miliona, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga o le 110%, ma tuua ai atunuu Europa ma Amerika i le pefu.

Faatasi ai ma le malosi o le tuputupu aʻe o taavale malosi fou a Saina, o faʻatauga faʻatau atu i fafo ua matua alualu i luma.E tusa ai ma faʻamatalaga mai le China Association of Automobile Manufacturers, o loʻu atunuʻu o loʻo faʻatau atu i fafo i le tolu kuata muamua o le 2022 o le a 389,000 iunite, faʻaluaina i lea tausaga ma lea tausaga.Ma e sili atu nai lo le 90% o le auina atu i fafo o taavale malosi fou o Europa ma isi atunuu Asia.

I le taimi muamua,SAIC MG (MG)na alu loloto i totonu o le pito i tua o Europa, ma mulimuli ane malosiaga fou e pei oXiaopeng maNIOulufale i le maketi Norwegian,ma sili atu ma sili atufa'ailoga fa'apitonu'u o lo'o toaga i Europa.Ae ui i lea, faʻamasino mai i gaioiga o loʻo i ai nei a atunuu Europa i luga o taavale eletise, o le a le afaina tele malaga a le atunuʻu i Europa.Pe a foia le faʻafitauli o le malosi a Europa ma faʻaleleia atili le fetuunaiga o le eletise, o le a naʻo Europa e faʻafeiloaʻi kamupani taʻavale eletise.

Ae le gata i lea, o kamupani taʻavale e pei o Xiaopeng ma Weilai o loʻo i ai nei i le tulaga o le suʻesuʻeina o pisinisi i Europa, ma e leʻi maeʻa ona faʻataʻavaleina, o lea e mafai ai ona fai atu e laʻititi le aʻafiaga.I le avea ai ma tulaga masani o le lumanaʻi, o taʻavale eletise, pe o se kamupani taʻavale Europa poʻo se kamupani Saina i fafo, e mafai ona faia se suiga i le maketi lona lua i le lalolagi.


Taimi meli: Tes-06-2022