Fa'aeletise, kamupani ta'avale a Saina ua mapu

O se taavale, o le a le mea e sili ona tatou popole ai pe popole i le tele, foliga, faatulagaga, poʻo le lelei?

O le "Lipoti Faʻaletausaga i luga o le Puipuiga o Aia Tatau a Tagata Faʻatau ma Tulaga i Saina (2021)" na tuʻuina atu e le China Consumers Association na taʻua ai o le a talia e le National Consumers Association le sili atu i le 40,000 faitioga e uiga i taavale ma vaega i le 2021, lea e fa mataupu tetele e aofia ai: mataupu tau le saogalemu o taavale, Feeseeseaʻiga tau taavale atamai fou malosi, faʻamatalaga faʻatau taavale lua e le fetaui ma faʻafitauli moni o le taʻavale pe a uma le fefaʻatauaiga ma le faʻatupulaia o tau, ma isi.

E tusa ai ma mataupu tau le saogalemu o taavale, e masani lava ona faʻavavevave faʻafuaseʻi i le taimi o le avetaʻavale, mumu, suauʻu leaka, afi faʻaletonupisapisao, fa'aletonu fo'i taofi, ma isi mea, e aofia uma ai le paoa ma faiga masani.

Pe elea le tino o le taavale, pe tutusa le va, pe o le eseesega o le tulaga e mafolafola, ma e tusa lava pe fia tausaga e mafai ona faaaoga ai le maa, o mataupu lona lua ia, ae sili atu le taua, o le malosiaga o le afi ma le gearbox, mai. fa'amumu le suau'u fa'afuase'i fa'atau, o mea uma O le tulaga o le saogalemu o le ta'avale.I tausaga talu ai nei, o faʻailoga tutoʻatasi ua faʻatupuina faʻatasi, ma ua faʻalauteleina tekinolosi faʻavae a le tagata lava ia.Faatasi ai ma i latou, o le afi ma le gearbox ua avea ma autu autu ma tulaga faalauiloa.I aso ua tuanaʻi, o le faʻatulagaga masani o le afi Mitsubishi ma le pusa o le Aisin.Fa'ailoga ua fa'alauiloa fa'atekonolosi mamana.

A o'o mai ta'avale i le vaitau fou o le eletise, o le afi ma le gearbox ua avea ma fuainumera fa'atauva'a.Afai e mafai lava e le afi ona i ai se nofoaga i le maketi o taavale afi, ua matua lafoaia le pusa.

Pe o Honda , lea e faʻatau se afi ma auina atu se taʻavale , poʻo Volkswagen , lea na faʻatūina se tulaga taʻutaʻua i le maketi a Saina ma le fesoasoani a afi turbocharged ma faʻasalalauga lua-pipii, o pa puipui faʻapitoa e le mafai ona aloese mai faʻailoga tutoatasi leai. e tusa lava po o le a le tele latou te maua, ua mou malie atu i le vaitau eletise..Toe tepa i tua 10,000 laasaga, alu i fafo o se tala faasolopito o le pisinisi taavale a Saina, ae pe o le Great Wall po o Chery , o le taunuuga e le o Europa, Amerika ma Iapani ma isi alamanuia taavale malolosi, ae i Sasaʻe Tutotonu, Southeast Asia. , Amerika i Saute ma isi itulagi.Ma o pateni pateni o se manatu tele.

Fa'aeletise, kamupani ta'avale a Saina ua mapu

I le vaitau o taavale eletise, e ui lava e le tele ni kamupani taʻavale e peiBYDo loʻo i ai le faʻavaeina o le tolu-eletise faiga, o le eletise eletise eletise e le o pulea e kamupani taʻavale multinational, ma o loʻo i ai isi vaega lona tolu o loʻo tuʻuina atu vaega e filifili mai, ma e oʻo lava i Saina zero Ua uma ona lava sui mataʻina i le vaega tuʻuina atu faiga. , o kamupani taavale e pei o Weilai, Xiaopeng ma BYD ua amata ona ulufale atu i Europa, ma sili atu kamupani eletise o le a alu i fafo i le lumanaʻi.

I le vaitau o le eletise, e le toe manaʻomia e kamupani taʻavale a Saina ona puʻe ma tauivi e faʻafeiloaʻi ma le tele o tausaga o pisinisi taʻavale tele.E foliga mai e mafai e kamupani taʻavale tutoʻatasi a Saina ona manava le manava.

E oo lava i Saina, le maketi taʻavale sili ona tele i le lalolagi, o le lelei o kamupani taʻavale faʻavaomalo i le maketi o taʻavale eletise e le sili atu le lofituina e pei ona i ai i maketi taʻavale masani.

I tausaga talu ai nei, ua faatelevaveina e le pisinisi taʻavale a Saina le ola o tagata sili ona malosi, ma o isi kamupani taʻavale ua amata ona siitia faʻatasi.O le tau-lelei o le taʻitaʻia o kamupani taʻavale multinational, ma le faʻaauau pea o le faʻaleleia o tekinolosi ma le lelei, i le maketi o taavale afi, o nisi faʻataʻitaʻiga tutoʻatasi ua i ai se taʻitaʻiga e leʻi tupu muamua.

Peitai, o se mapuea lea.I le amataga, na o le aumaia o le eletise "suauu-i-eletise" faʻataʻitaʻiga mo le eletise ma le eletise.O se suiga ma se taumafaiga, mamao mai le lumanaʻi.

Fa'aeletise, kamupani ta'avale a Saina ua mapu

I le maketi fou o taavale eletise,Teslafa'aaogaina le "atamai" e fa'aalia ai lona eseesega, ma tu'u uma ai kamupani ta'avale afi i se isi tulaga maasiasi.O le ta'avale ua le na'o se oloa fa'ainisinia fa'ainisinia, ae sili atu oloa o le eletise, eletise ma fa'amatalaga alamanuia.

Afai o tausaga eseese o taavale eletise atamai e na o se PPT tala mai le gutu o Tesla, i le taimi nei ma le oʻo mai o taʻavale eletise mama e pei o Volkswagen ID ma Toyota bZ, o lenei eseesega moni o augatupulaga o le a mulimuli ane faʻamaonia tagata faʻaoga.O se eseesega atoatoa lea.Le oloa.O se taunuuga, o le faʻailoga faʻailoga ma lagona o kamupani taʻavale masani na amata ona faʻasolosolo malie.A tatou vaʻavaʻai totoʻa i tekinolosi ma le faʻatulagaina o taʻavale eletise tetele, o loʻo i ai pea le tele o vaega autu mai kamupani taʻavale multinational, ae o le sapalai tutoʻatasi o loʻo nofoia se tulaga sili atu ona taua.E le gata i le CATL ma le BYD, o loʻo tuʻuina atu maa eletise i totonu o le atunuʻu, ae faʻapea foʻi ma le atamai O le faiga o le faʻaogaina o le faʻapitonuʻu i luga o le Initaneti e pei o Huawei, Tencent ma Baidu, ma le sili ona taua tele tekinolosi avetaʻavale, e pei o Huawei, Horizon ma Pony.ai. ua iloa e le alamanuia, ma ua amata ona pulea e nisi o kamupani taavale le atinae i le lumanai e ala i suesuega a le tagata lava ia Rhythm.

Mai ta'avale suau'u masani e o'o atu i ta'avale eletise, e mafai e ta'avale a Saina ona mānava le manava.A uma mea uma, ua avea le filifili o pisinisi a Saina ma se vaega sili atu ona taua, ma ua i ai foi isi tekinolosi lona tolu e nono.

Ae ui i lea, o le eletise e naʻo le faʻavae o taavale i le lumanaʻi, ma o le tekonolosi taavale atamai e faʻavae i luga o lenei mea e leʻi tele se mea e fai i taavale.O lenei fa’afitauli fou, e o’o lava i kamupani ta’avale a le atunu’u ua pa’u i so’o se fa’alavelave ma faigata, ae le o ta’ua ai kamupani ta’avale tuto’atasi ua le mafai ona fa’atusalia a latou tupe ma meafaitino.

Fa'aeletise, kamupani ta'avale a Saina ua mapu

Na sola moni lava mai se mala, ma o le a pa'u i se isi taua faigata.

Afai o pa puipui e motusia i le taimi ua tuanaʻi e iai lava sini ma faʻailoga, e leai se tasi na te iloa le mea o le a alu ai le tekonolosi taavale atamai, lea o loʻo pulea nei e le avetaʻavale tutoʻatasi, i le lumanaʻi, ma o le a sili atu le malosi o maketi ma faiga faʻavae i totonu o le. maketi lalolagi.

O le a'oa'o e pei o le aloina o se va'a e fa'asaga i le au, a e le aga'i i luma, e te solomuli;o lou loto ‘ua pei o se solofanua i le ‘ele‘ele laugatasi, e faigofie ‘ona tu‘u atu ‘ae faigatā ‘ona toe fa‘afo‘i mai.

I le avea ai ma se tagata tuai, a maeʻa ona manava le manava o taavale a Saina i le maketi o le eletise, o le a amata foi ona taofia lo latou malosi e sili atu i le seneturi tuai o taavale afi ma faʻamaeʻaina le galuega faʻasolopito o taavale a Saina.

O tausaga eseese o taavale a Saina o loʻo oʻo mai.


Taimi meli: Me-25-2022