E lima manatu autu e fa'avasegaina: Aisea e tatau ai i ta'avale malosi fou ona fa'alauiloa le 800V maualuga-voltage system?

A oʻo mai i le 800V, o kamupani taʻavale o loʻo i ai nei e masani lava ona faʻalauiloaina le 800V faʻapipiʻi vave faʻapipiʻi., ma tagata fa'atau e manatu ma le le iloa o le 800V o le faiga fa'atosina vave.

O le mea moni, o lenei malamalamaaga e fai si le malamalama.Ina ia saʻo, 800V maualuga-voltage vave faʻatonuina o se tasi lea o foliga o le 800V system.

I totonu o lenei tusiga, ou te faʻamoemoe e faʻaalia faʻapitoa i le aufaitau se faiga 800V atoatoa mai itu e lima, e aofia ai:

1. O le a le 800V faiga i luga o le taavale malosi fou?

2. Aisea ua fa'aofi mai ai le 800V i le taimi nei?

3. O a fa'amanuiaga fa'apitoa e mafai e le 800V system ona aumaia i le taimi nei?

4. O a faʻafitauli i le 800V system application o loʻo iai nei?

5. O le a le fa'atulagaina o le fa'atonuga i le lumana'i?

01.O le a le 800V faiga i luga o le taavale malosi fou?

O le eletise maualuga e aofia uma ai vaega maualuga-voltage i luga o le maualuga-voltage platform.O le ata o lo'o i lalo o lo'o fa'aalia ai vaega maualuga-voltage o se mea masanimalosi fou taavale eletise mamafa'aauupegaina i se fa'amalulu vai-malulu 400V volige platformpusa maa.

Ole tulaga ole eletise ole masini eletise maualuga e maua mai i le voluma gaosiga ole pusa maa eletise ole taavale.

Ole tulaga fa'apitoa ole fa'asologa ole eletise ole fa'ata'ita'iga eletise mama e feso'ota'i ma le numera o sela e feso'ota'i fa'asologa i totonu o pusa ta'itasi ma le ituaiga sela (ternary, lithium iron phosphate, ma isi).

Faatasi ai ma i latou, o le numera o pusa maa ternary i le faasologa ma 100 sela e tusa ma le 400V maualuga voltage.

O le 400V voltage platform e masani ona matou fai atu o se faaupuga lautele.Ave le 400V platform Jikrypton 001 e fai ma faʻataʻitaʻiga.A o'o i le 100% SOC i le 0% SOC le pusa ma'a ternary o lo'o tauaveina, lona lautele suiga voltage e latalata i100V (e uiga i le 350V-450V).).

3D ata o le pusa maa maualuga maualuga

I lalo o le 400V maualuga-voltage platform o loʻo iai nei, o vaega uma ma vaega o le maualuga-voltage system e galue i lalo o le 400V voltage level, ma o le mamanu mamanu, atinaʻe ma faʻamaonia e faʻatinoina e tusa ai ma le 400V voltage level.

Ina ia ausia le 800V maualuga-voltage platform platform, muamua lava, i tulaga o le paʻu paʻu voluma, e manaʻomia le faʻaogaina o le pusa 800V, e fetaui ma le 200lithium matuasela maa i le faasologa.

Sosoo ai ma afi, ea malulu, chargers, DCDC lagolago 800V ma fesoʻotaʻiga uaea fesoʻotaʻiga, fesoʻotaʻiga maualuga-voltage ma isi vaega i luga o taʻaloga maualuga uma ua mamanuina, atiae ma faʻamaonia e tusa ai ma manaʻoga 800V.

I le atinaʻeina o le fausaga o le fausaga o le 800V, ina ia fetaui ma le 500V / 750V faʻapipiʻi vave i luga o le maketi, 800V taavale eletise mama o le a faʻapipiʻiina i le 400V i le 800V faʻamalosia DCDC modulesmo se taimi umi.

O lona aoga o lefilifili i le taimi tonu pe fa'agaoioia le module fa'aola e fa'atumu le pusa maa 800V e tusa ai ma le gafatia moni o le voltage o lefa'aputu fa'atumu .

E tusa ai ma le tuʻufaʻatasia o tau faʻatinoga, e tusa ma le lua ituaiga:

O le tasi o le fausaga atoa 800V fausaga fausaga.

O vaega uma o le taavale i lenei fausaga ua fuafuaina mo le 800V.

Atoatoa 800V maualuga voltage faiga fausaga fausaga

O le vaega lona lua o le vaega taugofie o le fausaga fausaga 800V.

Taofi nisi vaega 400V: Talu ai o le tau o le 800V eletise eletise o loʻo i ai nei e tele taimi o le 400V IGBTs, ina ia paleni le tau o le taʻavale atoa ma le lelei o le taʻavale, o OEM ua faʻaosofia e faʻaoga vaega 800V.(pei o afi)lugaTaofi nisi vaega 400V(eg eletise eletise, DCDC).

Teleplexing o masini afi afi: Talu ai e leai se mana'oga e ta'avale i le taimi o le fa'atonuga, o le a toe fa'aogaina e OEM e fa'atauaina le tau o masini eletise i le pito i tua mo le 400V-800 fa'amalosi DCDC.

Polokalama Malosiaga 800V Platform Architecture

02.Aisea ua fa'alauiloa ai e ta'avale malosi fou le 800V i le taimi nei?

I le taʻavale i aso taʻitasi o taʻavale eletise mama, e tusa ma le 80% o le eletise o loʻo faʻaaogaina i le afi taʻavale.

O le inverter, po'o le fa'atonu afi, e pulea le afi eletise ma o se tasi lea o vaega sili ona taua i totonu o se ta'avale.

Tolu-i-le-tasi le fa'aogaina eletise

I le vaitaimi o Si IGBT, o le faʻaleleia lelei o le 800V maualuga-voltage platform e laʻititi, ma e le lava le mana faʻaoga.

O le gau lelei o le masini afi taʻavale e masani lava ona aofia ai le gau o le tino ma le gau inverter:

O le vaega muamua o le leiloa - o le leiloa o le tino afi:

  • Ga'i 'apa - gau vevela i luga o leta'amilomilo stator afi(uaea apamemea);
  • Ga'i u'amea I faiga e fa'aogaina ai e le afi le malosi fa'amaneta, e fa'amama le vevela(Joule vevela)mafua mai i au eddy ua gaosia i le uamea(po'o alumini)vaega o le afi ona o suiga i le malosi maneta;
  • O tupe gau e fa'atatau i tupe gau e mafua mai i le fa'aletonu o le tafega;
  • matagi gau.

O se ituaiga o 400V mafolafola uaea afi e pei ona taʻua i lalo o loʻo i ai le maualuga maualuga o le 97%, ma le 400V Extreme Krypton 001 Wei Rui afi afi fai mai e iai le maualuga maualuga o le 98%.

I le tulaga 400V, lea ua ausia le maualuga maualuga o le 97-98%, na o le faʻaaogaina o le 800V tulaga faʻatapulaʻa avanoa mo le faʻaitiitia o le leiloa o le afi lava ia.

Vaega 2 gau: Motor Inverter gau:

  • gau o le ta'avale;
  • suiga gau.

O mea nei o leHonda400V fa'avae IGBT afi fa'aliliuga lelei Fa'afanua[1].E sili atu i le 95% oo nofoaga maualuga-lelei e latalata ile 50%.

Mai le faʻatusatusaga o le tulaga leiloa o loʻo iai nei o vaega e lua:

I le faʻatusatusaga faigata i le va o le gau o le tino afi (> 2%)ma le gau inverter afi(>4%), o le inverter gau e fai si tele.

O le mea lea, o le taʻavale taʻavale e sili atu ona fesoʻotaʻi ma le lelei o le inverter autu o le afi taʻavale.

Aʻo leʻi oʻo i le matua o le tolu-tupulaga malosi semiconductor SiC MOSFET, o vaega eletise o taavale malosi fou, e pei o le afi taʻavale, faʻaaoga Si IGBT e fai ma masini fesuiaʻi o le inverter, ma le maualuga o le voltage lagolago e faʻatatau i le 650V.Malosiaga, locomotives eletise ma isi taimi e le faʻaaogaina.

Mai se manatu e mafai, o se taavale pasese malosi fou e mafai ona faʻaaogaina se IGBT faʻatasi ai ma le malosi o le 1200V e pei o le kili eletise o le 800V afi, ma o le 800V system o le a atiaʻe i le IGBT era.

Mai le vaʻaiga o tau faʻatinoga, o le 800V voltage platform e faʻatapulaʻaina le faʻaleleia atili o le malosi o le tino afi.O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o le 1200V IGBTs e le faʻaleleia ai le lelei o le afi afi, lea e mafua ai le tele o gau.Nai lo lena, e aumaia ai se faasologa o tau atinae.Ole tele o kamupani ta'avale e leai ni fa'aoga eletise ile vaitaimi ole IGBT.800V tulaga.

I le vaitau o SiC MOSFET, na amata faʻaleleia le faʻatinoga o faiga 800V ona o le fanau mai o vaega autu.

Ina ua maeʻa le oʻo mai o le tolu-tupulaga semiconductor material silicon carbide power devices, ua maua le tele o le gauai ona o ona uiga lelei [2].E tuʻufaʻatasia le lelei o le maualuga o le Si MOSFET ma le maualuga o le voltage Si IGBTs:

  • Ole maualuga ole fa'agaioiga - e o'o atu ile MHz, maualuga le sa'olotoga fa'aopoopo
  • Lelei le malosi o le voltage - e oʻo atu i le 3000 kV, faʻataʻitaʻiga lautele faʻaoga
  • Lelei le tete'e o le vevela - e mafai ona tamo'e mautu ile vevela maualuga ole 200 ℃
  • Laititi tu'ufa'atasi lapo'a - maualuga le vevela fa'agaioiga e fa'aitiitia ai le lapo'a ma le mamafa
  • Lelei Faʻatonuga Maualuga - Faʻaaogaina o masini eletise SiC e faʻateleina ai le lelei o vaega eletise e pei o afi faʻaliliu ona o le faʻaitiitia o gau.Ave leAtamaiGenie o se faʻataʻitaʻiga i lalo.I lalo o le tulaga tutusa voltage ma faavae tutusa auala tetee(toetoe lava leai se eseesega i le mamafa/foliga/lautele pa'u),o latou uma o afi Virui.Pe a faʻatusatusa i le IGBT inverters, o le aotelega o le lelei o SiC inverters e faʻaleleia e tusa ma le 3%.Manatua: O le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o le inverter e fesoʻotaʻi foʻi ma le faʻaogaina o meafaigaluega ma le atinaʻeina o polokalama a kamupani taʻitasi.

O oloa muamua o le SiC na fa'atapula'aina e le SiC wafer fa'atupuina o le gaosiga ma le gaosiga o masini, ma o le tasi-chip o lo'o i ai nei le gafatia o SiC MOSFET na sili atu ona maualalo nai lo Si IGBTs.

I le 2016, o se au suʻesuʻe i Iapani na faʻasalalau le manuia o le atinaʻeina o se eletise eletise maualuga e faʻaaoga ai masini SiC, ma mulimuli ane faʻasalalau iʻuga i (Electrical and Electronic Engineering Transactions of the Institute of Electrical Engineers of Japan)IEEJ[3].O le inverter sa i ai le maualuga o le gaosiga o le 35kW i lena taimi.

I le 2021, faʻatasi ai ma le alualu i luma o tekinolosi i lea tausaga ma lea tausaga, o loʻo faʻaleleia le gafatia o loʻo i ai nei o SiC MOSFETs faʻatasi ma le malosi o le 1200V, ma o oloa e mafai ona faʻafetaui i malosiaga e sili atu i le 200kW ua vaʻaia.

I lenei laʻasaga, o lenei tekinolosi ua amata ona faʻaaogaina i taavale moni.

I le tasi itu, o le faʻatinoina o masini eletise eletise eletise e foliga mai e lelei.O masini eletise SiC e sili atu le lelei nai lo IGBTs, ma e mafai ona fetaui ma le gafatia o le voltage(1200V) ole 800V tulaga, ma ua atia'e i se malosiaga e sili atu i le 200kW i tausaga talu ai nei;

I le isi itu, e mafai ona vaʻaia le 800V maualuga-voltage platform gains.O le faʻaluaina o le voltage e aumaia ai le pito i luga o le mana faʻatonuina o le taavale atoa maualuga, o le gau o le kopa o le faiga e maualalo, ma le maualuga o le malosi o le afi afi e maualuga atu.(fa'ailoga, e maualuga atu le malosi ma le malosi o le afi tutusa tutusa);

O le lona tolu o le faʻateleina o le faʻaogaina i le maketi fou malosi.O le tulituliloaina o le maualuga o le folauga ma le televave o le toe faʻaleleia o le malosi i le itu o tagata faʻatau, o le itu tau atinaʻe e naunau e faia le eseesega i le eseesega o le eletise i le maketi fou malosi;

O mea o loʻo taʻua i luga na iʻu ai ina faʻataunuʻuina le suʻesuʻega tele ma le faʻaogaina o le malosi fou 800V maualuga-voltage platforms i le lua tausaga talu ai.O loʻo lisiina nei 800V faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e aofia ai Xiaopeng G9,PorscheTaycanma faapena atu ai lava.

E le gata i lea, SAIC, Krypton,Lotus, Lelei,Taavale Tianjima isi kamupani ta'avale e iai fo'i fa'ata'ita'iga 800V ua sauni e fa'ailoa i le maketi.

03.O a faʻamanuiaga faʻapitoa e mafai e le 800V system ona aumaia i le taimi nei?

O le 800V system e mafai ona lisiina faʻapitoa le tele o mea lelei.Ou te manatu o faʻamanuiaga sili ona faʻaogaina mo tagata faʻatau o loʻo i ai nei e masani lava o mea nei e lua.

Muamua, o le ola maa e umi ma sili atu ona mautu, o le faʻamanuiaga sili ona faʻaogaina.

I le maualuga o le faʻaaogaina o le eletise o le 100 kilomita i lalo o le CLTC tulaga faʻaogaina, o faʻamanuiaga e aumaia e le 800V system(o le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le faʻatusatusaga i le va o Xiaopeng G9 maBMWiX3, o le G9 e mamafa, o le tino e lautele, ma lepa'ue lautele atu, o mea uma ia e le lelei mo le faʻaaogaina o le eletise), Conservative estimates E iai le 5% faʻateleina.

I saoasaoa maualuga, o le faʻaleleia atili o le malosi o le 800V system e fai mai e sili atu ona faʻaalia.

I le taimi o le faʻalauiloaina o le Xiaopeng G9, na taʻitaʻia ma le loto i ai e le au gaosi le aufaasālalau e faʻatautaia suʻega o le ola maa maualuga.O le tele o ala o faasalalauga na lipotia mai o le 800V Xiaopeng G9 na ausia le maualuga o le saoasaoa o le ola o le maa (maualuga le saoasaoa o le ola o le maa / CLTC ola ola * 100%).

Ole a'afiaga moni fa'asao malosi e mana'omia se fa'amaoniga atili mai le maketi tulitatao.

O le lona lua o le tu'uina atu o le ta'aloga atoatoa i le gafatia o fa'aputuga o lo'o iai.

400V faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, pe a feagai ma 120kW, 180kW faʻapipiʻi faʻaputuga, e toetoe lava tutusa le saoasaoa o le tau.(O faʻamatalaga suʻega e sau mai Chedi)O le DC boost module o loʻo faʻaaogaina e le 800V faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona tuʻu saʻo le faʻaputuga o loʻo iai nei.(200kW/750V/250A)e le fa'atapula'aina e le grid power i le malosi atoa o le 750V/250A.

Fa'aaliga: O le eletise atoa ole Xpeng G9 o lo'o i lalo ole 800V ona o iloiloga fa'ainisinia.

I le avea o se faʻataʻitaʻiga faʻaputuga o se faʻataʻitaʻiga, o le mana faʻatonuina o le Xiaopeng G9 (800V platform)fa'atasi ai ma le pusa maa 100-tikeri tutusae toeitiiti 2 taimio le JK 001(400V tulaga) .

04.O a ni fa'afitauli i le 800V o lo'o iai nei?

Ole faigata tele ole talosaga ole 800V e le mafai lava ona tu'ueseeseina mai le tau.

O lenei tau ua vaevaeina i ni vaega se lua: tau vaega ma tau o le atinae.

Tatou amata i le tau o vaega.

O masini eletise maualuga e taugata ma faʻaaogaina i le tele o mea.O le mamanu o le 1200-voltage maualuga-voltage masini eletise atoa ma le fausaga atoa 800V faʻaaogaina sili atu nai lo30, ma le itiiti ifo i le 12SiC mo faʻataʻitaʻiga lua-motor.

E oʻo mai ia Setema 2021, o le tau faʻatau atu o 100-A faʻapitoa SiC MOSFETs (650 V ma 1,200 V) e toetoe lava 3 taimi.le tau o le tutusa Si IGBT.[4]

E oʻo mai ia Oketopa 11, 2022, na ou iloa ai o le eseesega o tau faʻatau i le va o Infineon IGBT e lua ma SiC MOSFET faʻatasi ai ma faʻamatalaga faʻatinoga tutusa e tusa ma le 2.5 taimi..(Fa'amatalaga fa'amatalaga Infineon upega tafa'ilagi aloaia Oketopa 11, 2022)

Faʻavae i luga o faʻamatalaga e lua o loʻo i luga, e mafai ona faʻatatauina o le maketi o loʻo iai nei SiC e tusa ma le 3 taimi le eseesega o tau o le IGBT.

O lona lua o le tau o le atinae.

Talu ai o le tele o vaega e fesoʻotaʻi ma le 800V e manaʻomia ona toe faʻaleleia ma faʻamaonia, o le suʻega suʻega e sili atu nai lo mea laiti faʻasolosolo.

O nisi o meafaigaluega su'esu'e i le 400V era o le a le fetaui mo oloa 800V, ma e mana'omia ona fa'atau mea fou su'ega.

O le vaega muamua o OEM e fa'aoga 800V oloa fou e masani lava ona mana'omia le fa'asoaina atu o tau fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga fa'atasi ma fa'atau vaega.

I lenei laʻasaga, o le a filifilia e le OEM oloa 800V mai kamupani faʻapipiʻi mo le faʻaeteete, ma o tau o le atinaʻeina o faʻatau oloa o le a sili atu le maualuga.

E tusa ai ma le faʻatusatusaga a se inisinia taʻavale a le OEM i le 2021, o le tau o se taʻavale eletise mama 400kW faʻatasi ai ma se fausaga atoa 800V ma se masini lua-motor 400kW o le a faʻateleina mai le 400V i le 800V., ma o le a faateleina le tau e tusa ma10,000-20,000 yuan.

O le lona tolu o le tau maualalo o le faʻatinoga o le 800V system.

Avea se tagata fa'atau eletise mama e fa'aaoga ai se fa'aputuga fa'afale e fai ma fa'ata'ita'iga, fa'apea o le tau o le tau o le 0.5 yuan/kWh ma le fa'aaogaina o le eletise o le 20kWh/100km (fa'aaogaina eletise masani mo va'aiga televave o fa'ata'ita'iga EV feololo ma tetele), o le siʻitia o tau o le 800V system e mafai ona faʻaaogaina e le tagata faʻatau mo 10- 200,000 kilomita.

O le tau o le malosi na faʻasaoina e ala i le faʻaleleia atili o le taʻamilosaga o le taʻavale (faʻavae i luga o le faʻaleleia lelei o le maualuga-voltage platform ma le SiC, o le tusitala e faʻatatau i le faʻaogaina o le 3-5%).e le mafai ona totogia le siitaga o tau o taavale.

E iai fo'i fa'atapula'a maketi mo fa'ata'ita'iga 800V.

O le lelei o le 800V platform i tulaga tau tamaoaiga e le o manino, o lea e fetaui lelei mo faʻataʻitaʻiga maualuga B + / C-vasega o loʻo i ai le tuliloaina sili o le faʻatinoina o le taʻavale ma e matua le mautonu i le tau o se taavale e tasi.

O lea ituaiga ta'avale e fai si la'ititi o le maketi.

E tusa ai ma le vaevaega o faʻamaumauga a le Passenger Federation, mai ia Ianuari ia Aokuso 2022, e tusa ai ma le suʻesuʻeina o tau o taavale fou malosi i Saina, o le faʻatauga o le 200,000-300,000 e tusa ma le 22%, o le fa'atauga o le 300,000 i le 400,000 na fa'amauina16%, ma o le faatauina atu o le sili atu i le 400,000 na maua ai4%.

Ave le tau o le 300,000 taʻavale e fai ma tuaoi, i le vaitaimi e le faʻaitiitia ai le tau o vaega 800V, 800V faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻatatau mo le 20% o le maketi sea..

Lona fa, o le 800V vaega sapalai filifili e le o matua.

Ole 800V system application e mana'omia ai le toe fa'aleleia o vaega muamua ole eletise maualuga.Ma'a maualuga-voltage platform, ta'avale eletise, uta, faiga fa'aogaina o le vevela ma vaega, o le tele o le Tire1 ma le Tire2 o lo'o i ai pea i le tulaga o le atina'e ma e leai se poto masani i le tele o gaosiga o talosaga.E to'aitiiti tagata fa'atau oloa mo OEM, ma o oloa e matua'i matutua e ono tula'i mai ona o mea fa'afuase'i.fa'afitauli o le gaosiga.

Lona lima, o le 800V aftermarket e le o faʻamaonia.

O le 800V system e faʻaaogaina ai le tele o oloa fou faatoa atiaʻe (faʻaliliu afi, tino afi, maa, uta + DCDC, fesoʻotaʻiga maualuga-voltage, ea malulu maualuga, ma isi.), ma e manaʻomia le faʻamaonia o le kilia, mamao o le fetolofi, insulation, EMC, vevela vevela, ma isi.

I le taimi nei, o le atinaʻeina o oloa ma le faʻamaonia o le taamilosaga i totonu o le maketi fou a le atunuʻu e puupuu (e masani lava, o le atinaʻeina o poloketi fou i pisinisi faʻatasi tuai e 5-6 tausaga, ma o le taamilosaga o le atinaʻe o loʻo i ai nei i le maketi i totonu o le atunuʻu e itiiti ifo i le 3 tausaga. ).I le taimi lava e tasi, e le lava le taimi e suʻesuʻe ai le maketi o taavale o oloa 800V, ma o le avanoa o le faʻatau mulimuli ane e maualuga tele..

Ono, o le aoga aoga o le 800V faiga faʻapipiʻi vave e le maualuga.

A fa'alauiloa e kamupani ta'avale le 250kW,480kW (800V)maualuga-mana tele vave totogi, latou masani ona faalauiloaina le numera o aai o loʻo faʻapipiʻiina ai faaputuga faʻapipiʻi, ma le faʻamoemoe e taʻitaʻia tagata faʻatau e mafaufau e mafai ona latou fiafia i lenei aafiaga i soo se taimi pe a uma ona faʻatau se taavale, ae o le mea moni e le lelei tele.

E tolu tapula'a autu:

Xiaopeng G9 800V High Voltage Va'aiga Fa'atonu Fa'amatalaga

(1) 800V faʻapipiʻi faʻapipiʻi o le a faʻaopoopoina.

I le taimi nei, o le tele o faʻaputuga faʻapipiʻi DC i luga o le maketi o loʻo lagolagoina le maualuga o le voltage o le 500V / 750V ma le faʻatapulaʻaina o le 250A, lea e le mafai ona tuʻuina atu le taʻaloga atoatoa ile gafatia vave ona fa'atumuina o se faiga 800V(300-400kW) .

(2) O loʻo iai faʻalavelave i luga o le malosi maualuga o 800V faʻapipiʻi faʻaputu.

Ave Xiaopeng S4 supercharger (maualuga vai malulu malulu)mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga maualuga o le faʻatonuina o le 480kW / 670A.Ona o le faʻatapulaʻaina o le malosi o le eletise, o le nofoaga faʻataʻitaʻiga e naʻo le lagolagoina o le taʻavale taʻavale e tasi, lea e mafai ona faʻaaogaina le malosi maualuga o le 800V faʻataʻitaʻiga.I itula maualuga, o le tu'iina fa'atasi o le tele o ta'avale o le a mafua ai le fa'aogaina o le eletise.

E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga a tagata tomai faʻapolofesa: o aʻoga e sili atu nai lo le 3,000 tamaiti aʻoga i le itu i sasae o le gataifale e talosaga mo le 600kVA malosi, lea e mafai ona lagolagoina le 480kW 800V supercharged faaputuga faʻavae i luga o se faʻatusatusaga o le 80% lelei.

(3) O le tau fa'afaigaluegaina o faaputuga 800V supercharged e maualuga.

E aofia ai transformers, faaputuga, teuina o le malosi, ma isi. O le tau moni ua fuafuaina e sili atu nai lo le nofoaga swap, ma o le avanoa o le faʻapipiʻiina tele e maualalo.

800V supercharging ua na o le aisa i luga o le keke, o le a la le ituaiga o faʻatonuga fale e mafai ona faʻaleleia atili ai le faʻatonuina o le poto masani?

2022 Aso To'ona'i Tele Saosaoa Fa'atauina Field

05.Mafaufauga o le faʻatulagaina o fale faʻapipiʻi i le lumanaʻi

I le taimi nei, i totonu o le fale atoa o faʻaputuga faʻaputuga, o le faʻatusatusaga o taavale-i-pile (e aofia ai faʻaputuga lautele + faaputuga tumaoti)o loʻo i ai pea i le tulaga o le 3: 1(fa'avae ile 2021 fa'amaumauga).

Faatasi ai ma le siʻitia o le faʻatauina o taavale fou malosi ma le faʻamalieina o popolega o tagata faʻatau, e tatau ona faʻateleina le fua faatatau o taavale-i-pile.O faʻamatalaga eseese o faaputuga faʻapipiʻi vave ma faʻapipiʻi faʻagesegese e mafai ona faʻatulagaina talafeagai i faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga faʻanatinati, ina ia faʻaleleia le poto masani o le tauina.Ina ia faʻaleleia, ma e mafai ona faapaleniina le uta faʻasologa.

O le mea muamua o le tu'uina atu o totogi, totogi e aunoa ma se taimi fa'atali fa'aopoopo:

(1) nofoaga paka nofomau: O se numera tele o fefaʻasoaaʻi ma faʻatonu faʻapipiʻi faʻapipiʻi lemu i totonu o le 7kW ua fausia, ma o taʻavale suauʻu ua tuʻuina atu le faʻamuamua e paka ai avanoa e paka ai le malosi, lea e mafai ona fetaui ma manaʻoga o tagata nofoia, ma le tau faʻatulagaina o fai si maualalo, ma le auala pulea lelei e mafai foi ona aloese mai le sili atu i le laina eletise faaitulagi.gafatia.

(2) Fale fa'atauga/nofoaga va'aiga/fa'ato'aga paka/fale ofisa/faletalimālō ma isi pakaga ta'avale: 20kW fa'aopoopo le fa'asili vave, ma le tele o le 7kW fa'agesegese totogi ua fausia.Itu tau atinaʻe: tau maualalo o le faʻagesegese o le totogiina ma leai se tau faʻalautele;itu o tagata faatau: aloese mai le nofoia avanoa / fe'avea'i taavale pe a mae'a ona fa'atumu atoa le tauina i se taimi puupuu.

O le lona lua o le toe faʻaleleia vave o le malosi, fa'afefea ona fa'asaoina le taimi atoa e fa'aaoga ai le malosi:

(1) Avanoa auaunaga i luga o le alatele: tausia le numera o loʻo i ai nei o le faʻapipiʻiina vave, faʻatapulaʻa le faʻatapulaʻaina o le tapulaa pito i luga (e pei o le 90% -85% o le tumutumu), ma faʻamautinoa le saoasaoa o le saosaoa o taavale taʻavale mamao.

(2) Fale kesi e lata ane i le auala e ulufale ai i totonu o taulaga tetele/taulaga: fetuutuunai le maualuga o le malosi o le tauina vave, ma faʻatapulaʻa le faʻatapulaʻaina o le faʻagata pito i luga (e pei o le 90% -85% i le tumutumu), e avea o se faʻaopoopoga i le nofoaga maualuga-saoasaoa auaunaga, latalata i le avetaʻavale mamao o manaʻoga fou tagata faʻaoga malosi, aʻo faʻasalalauina le taulaga / taulaga eleele manaʻomia.Manatua: E masani lava, o le fale kesi eleele e faʻapipiʻiina i le 250kVA eletise eletise, lea e mafai ona lagolagoina faʻaputu vave 100kW lua i le taimi e tasi.

(3) Fale kesi i le taulaga/tatala paka ta'avale: fetu'una'i le fa'atonuina o le malosi maualuga e fa'atapula'a ai le tapula'a pito i luga o le tau.I le taimi nei, o loʻo faʻapipiʻiina e le PetroChina nofoaga faʻapipiʻi vave / fefaʻatauaʻiga i totonu o le malosiaga fou, ma o loʻo faʻamoemoeina o le a faʻapipiʻiina le tele o fale kesi i faʻaputuga vave i le lumanaʻi.

Manatua: O le nofoaga fa'afanua o le fale kesi/tatala paka paka lava ia e latalata i le auala ma foliga o le fale e sili atu ona iloagofie, lea e faigofie mo le faʻatauina o tagata faʻatau e vave suʻe le faaputuga ma alu ese vave mai le nofoaga.

06.Tusi i le faaiuga

I le taimi nei, o le 800V faiga o loʻo feagai pea ma le tele o faigata i tau, tekinolosi ma atinaʻe.O nei faigata e na o le pau lea o le auala mo le faʻafouina ma le atinaʻeina o tekonolosi fou o taavale afi ma faʻasalalauga faʻapisinisi.tulaga.

Kamupani taavale a Saina, faatasi ai ma a latou tomai faʻainisinia vave ma lelei, atonu e mafai ona latou iloa se numera tele o faʻaoga vave o faiga 800V, ma taʻimua i le taʻitaʻia o le tulaga o tekinolosi i le fanua o taavale malosi fou.

O tagata fa'atau Saina o le a avea foi ma tagata muamua e fiafia i le tulaga maualuga o le poto masani o taavale e maua mai i le alualu i luma faatekinolosi.Ua le toe pei o le vaitau o taavale afi, pe a faʻatau e tagata faʻatau i totonu o fale faʻataʻitaʻiga tuai mai kamupani taʻavale tele, tekinolosi tuai poʻo mea faʻatekonolosi.

Fa'asinomaga:

[1] Su'esu'ega Fa'atekonolosi Honda: Atina'eina o afi ma PCU mo se SPORT HYBRID i-MMD System

[2] Han Fen, Zhang Yanxiao, Shi Hao.Fa'aaogāina o le SiC MOSFET i le fa'agaoioiga Siisii ​​[J].Meafaigaluega Fa'ainisinia ma Mea Fa'aautometi, 2021(000-006).

[3] Koji Yamaguchi, Kenshiro Katsura, Tatsuro Yamada, Yukihiko Sato .High Power Density SiC-Based Inverter ma le malosi malosi o le 70 kW/lita po'o le 50 kW/kg[J].IEEJ Journal of Industry Applications

[4] PGC Consultancy Article: Su'esu'eina o le SiC, Vaega 1: o se toe iloiloga o le tauvaga tau SiC ma se fa'afanua auala e fa'aitiitia ai tau.


Taimi meli: Oke-21-2022