Lisi o le maa eletise i le lalolagi atoa ia Setema: O le taimi lona tolu na pa'u ai le maketi o le CATL era, na manumalo LG i le BYD ma toe foi i le lona lua.

Ia Setema, o le gafatia faʻapipiʻiina o le CATL na faʻalatalata atu i le 20GWh, mamao i luma atu o le maketi, ae na toe paʻu lona maketi.O le fa'atolu ai lea ona pa'u ina ua mae'a le pa'u ia Aperila ma Iulai o le tausaga nei.Faʻafetai i le faʻatauga malosi o Tesla Model 3 / Y, Volkswagen ID.4 ma Ford Mustang Mach-E, LG New Energy na manumalo manuia i le BYD ma toe maua le tulaga lona lua i luga o le lisi.O le maketi a le BYD na pa'ū i le 0.9 pasene, pa'u i le tulaga tolu.

I le faaopoopo atu i suiga i le tulaga lona lua ma le tolu, o le isi suiga i le global power battery TOP10 ranking ia Setema o le Yiwei Lithium Energy ua toe sili atu i le Honeycomb Energy ma tulaga 10 i luga o le lisi.

ata.png

E tusa ai ma faʻamatalaga mai le SNE Research, o se faʻalapotopotoga suʻesuʻe maketi a Korea i Saute, o le malosi faʻapipiʻiina i le lalolagi atoa o maa eletise ia Setema o le 54.7GWh, o le faʻaopoopoga o le masina i le masina o le 19.7% ma le faʻaopoopoga o le tausaga i le tausaga e sili atu i le 1.6 taimi. .O loʻo i ai pea 6 kamupani Saina i le TOP10 global power battery faʻapipiʻiina le gafatia, faʻatasi ai ma le maketi o le 59.4%, o se faʻaititia o le 4.6 pasene pasene masina-ma-masina faʻatusatusa i le 64% ia Iulai, o loʻo nofoia pea le afa o le maketi o le malosi o le lalolagi. .

E tusa ai ma le tuputupu aʻe o masina taʻitasi, o kamupani e tolu i Korea i Saute ua faʻateleina lo latou tuputupu aʻe i se tupe tele.Faatasi ai ma i latou, LG New Energy faʻateleina e 76% masina-ma-masina, SK On faʻapupulaina e 27.3% masina-ma-masina, ma Samsung SDI faʻapupulaina e 14.3% masina-i-masina.Kamupani Saina e pei o CATL, BYD, Guoxuan Hi-Tech, ma Xinwangda fa'ateleina uma i le sili atu i le 10% masina-ma-masina.

I tulaga tau maketi, faʻatusatusa ia Aukuso, sei vagana ai LG New Energy (i luga 5.1 pasene pasene) ma SK On (0.3 pasene pasene), o maketi maketi a isi kamupani ua faʻaititia i tulaga eseese.Faatasi ai ma i latou, o le maketi o le CATL na pa'ū i le 3 pasene, ma le BYD na pa'ū i le 0.9 pasene.

Pe a faatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, o le maketi o le CATL na siitia i le 3.7 pasene, BYD na siitia i le 2.8 pasene, ma Sunwoda na siitia i le 1.1 pasene.O le maketi a Panasonic na pa'ū i lalo o le 5.6 pasene, LG New Energy na pa'ū le 2 pasene, ma SK On na pa'ū 1.2 pasene.

ata.png

Ia Setema, o le gafatia faʻapipiʻi o le CATL o le 19.9GWh, o le masina-i-masina faʻateleina o le 10.6%, ma o loʻo faʻatulagaina muamua, faʻatasi ai ma se maketi i lalo ole 3 pasene pasene masina-ma-masina.O le lona tolu lea o pa'u i le maketi o le CATL ina ua mae'a le pa'u ia Aperila ma Iulai i lenei tausaga.I le tulaga o talafou maketi, CATL o loʻo faʻavavevave lona faʻapipiʻiina i maketi i fafo.O le a tuʻuina atu le lithium iron phosphate maa mo le Ford Mustang Mach-E faʻatau atu i le maketi i Amerika i Matu mai le tausaga a sau, ma o le a tuʻuina atu le lithium iron phosphate mo le F-150 Lightning eletise eletise mama i le amataga o le 2024. Battery.

Ina ua maeʻa ona sili atu le LG New Energy ia Aperila, Me, Iulai ma Aukuso ma faʻavasega lona lua, na toe faʻaumatia e le LG New Energy le BYD ia Setema ma le le lelei o le 1.5 GWh, ma le faʻavasegaina na pa'ū i le tolu.Talu mai le amataga o lenei tausaga, o le faʻatauga o taʻavale malosi fou a le BYD ua faʻatupulaia i luga ma faʻalavelave.O le faʻatauga ia Setema na sili atu i le 200,000 i le taimi e tasi.E fa'apena fo'i, o lo'o fa'aauau pea ona si'itia le malosi fa'apipi'i o ana maa eletise.Ae talu ai o le LG New Energy's layout o se maketi i le lalolagi, o le tele o maketi a le BYD o loʻo i Saina.

Faʻafetai i le faʻatauga vevela o faʻataʻitaʻiga DM-i a le BYD, ua amata foʻi ona faʻafeiloaʻi e kamupani taʻavale mai fafo le DM-i hybrid technology.Mo se faʻataʻitaʻiga, FAW-Volkswagen Audi o le a faʻaaogaina le BYD DM-i/DM-p hybrid system e faʻapipiʻi ai i luga o ana lava faʻataʻitaʻiga masani.O le faʻataʻitaʻiga muamua e faʻapipiʻi atonu o le Audi A4L.

E tatau ona e iloa e ui lava na faʻapipiʻiina taavale i totonu ole BYD DM-i hybrid system muamua, e pei o Skyworth, Dongfeng Xiakang, ma isi, faʻatusatusa i lenei mea, o le faʻaalia o FAW-Volkswagen Audi e taua tele i le BYD.

O le gafatia faʻapipiʻi o le China Innovation Airlines o le 2.0GWh, i luga 5.3% masina-ma-masina, ma lona faʻasoa maketi na faʻaititia i le 0.5 pasene pasene masina-ma-masina, i luga 0.6 pasene pasene tausaga-i-tausaga, tulaga fitu.E le gata i le faatulagaina o le maketi i totonu o le atunuu, ua faatelevaveina foi e le kamupani vaalele a China Innovation le faatulagaga o maketi i fafo.E leʻi leva talu ai, na sainia ai e le China Innovation Airlines ma le malo Potukale se faʻamaumauga o le galulue faʻatasi i Sines, Sebatur District, faʻailogaina le faʻavaeina o le China Innovation Airlines 'Europa pisinisi.Portugal.

ata.png

Guoxuan Hi-Tech, lea e tulaga valu, sa i ai le gafatia faʻapipiʻiina o le 1.6GWh, i luga ole 14.3% masina-ma-masina.I le taimi nei, ua maua e Guoxuan Hi-Tech le tulaga aloaia tele gaosiga o maa masani a Volkswagen, i le tulaga o sikuea lithium iron phosphate ma ternary.O oloa fa'afeso'ota'i o le a fa'aogaina i le fa'atauga fou malosi fou, e lagolagoina le fa'ata'ita'iga fou malosi fou a le Volkswagen.O loʻo faʻamoemoe e utaina i le afa muamua o le 2024.

O le malosi fa'apipi'i a Sunwoda o le 1GWh, i luga 11.1% masina-ma-masina.Faatasi ai ma le lagolago a kamupani taavale e pei o Xiaopeng Motors, Li Auto ma NIO, Xinwangda ua vave ona tupu ma ua avea ma "tagata taaalo" nofomau i le lisi, tulaga iva i luga o le lisi mo le ono masina sosoo.Na maua talu ai nei e Sunwoda se fa'atonuga fa'amaumau mai le Volkswagen Group mo le fa'apipi'i ma'a o le poloketi HEV, lea e fa'aalia ai ua ulufale atu Sunwoda i se tulaga taua tele i le atina'eina o tagata fa'atau ta'avale i le lalolagi atoa, ma o lo'o fesoasoani fo'i i le fa'aleleia atili o le auai o Sunwoda i le fanua. o maa ta'avale eletise.malosi faatauva atoatoa.

I le taimi lava e tasi, i le aso 1 o Setema, na faʻamaonia ai e le China Securities Regulatory Commission le tuʻuina atu e Sunwang o lisiti tupe teu a le lalolagi i fafo (GDRs) ma lona lisi i luga o le SIX Swiss Exchange.

Ia Setema, o le faʻaogaina o le gafatia o kamupani Korea na faʻatupulaia tele.Faatasi ai ma i latou, faʻafetai i le faʻatauga malosi o Tesla Model 3 / Y, Volkswagen ID.4 ma Ford Mustang Mach-E, LG New Energy na manumalo manuia BYD ma toe maua le tulaga lona lua i luga o le lisi.Ae ui i lea, o le faʻaopoopoga o le malosi fou a le LG i tausaga taʻitasi e naʻo le 39.2%, i lalo ifo o le maketi, ma na leiloa foi le 2.6 pasene.

Faatasi ai ma le faʻalauiloaina o le Ioniq 6, o le a faʻalauteleina le tuputupu aʻe o le SK On, faʻafetai i le faʻatauga vevela o faʻataʻitaʻiga e pei o le Hyundai Ioniq 5 ma Kia EV6.O le faʻatau atu o Audi e-tron, BMW iX, BMW i4, FIAT 500 ma isi faʻataʻitaʻiga, Samsung SDI faʻapipiʻiina gafatia atili faateleina.

ata.png

Mai Ianuari ia Setema, o le malosi faʻapipiʻiina o maa eletise i le lalolagi atoa o le 341.3GWh, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga o le 75.2%,faʻaauauina le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe talu mai le kuata lona tolu o le 2020. Faatasi ai ma i latou, o le gafatia faʻapipiʻiina o le CATL na oʻo i le 119.8 GWh, o le siʻitia o le 100.3% i lea tausaga ma lea tausaga, ma o lona faʻatauga o maketi na siitia foi mai le 30.7% i le 35.1%.Ole malosi fou ole fa'apipi'iina ole LG ole 48GWh, ose si'itaga i lea tausaga ma lea tausaga o le 14.1%, ma na fa'aitiitiina lona fa'atau maketi ile 7.5 pasene fa'atusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.Ole malosi fa'apipi'i ole BYD ole 43.6GWh, e latalata ile LG New Energy, ma ua fa'atupula'ia lona fa'atau maketi mai le 8.1% ile 12.8%.

I le aotelega, o kamupani taavale a Saina o loʻo taʻitaʻia pea le maketi o le maa eletise i le lalolagi ia Setema.E ui lava ina oʻo atu le malosi faʻapipiʻiina o maa eletise i le lalolagi ia Setema, o le maketi o le malosi fou a le LG ua matua faʻateleina, lea na mafua ai ona paʻu le maketi o kamupani Saina.

I le tolu masina mulimuli o le 2022, e mautinoa lava o le a tumau pea le CATL o le siamupini o le maketi o le eletise o le lalolagi, ma o le a tauva le BYD ma le LG New Energy mo le tulaga lua ma tulaga tolu.Matou te vavalo, pe a fua i le tulaga o loʻo i ai nei a le BYD i le lalolagi atoa o le faʻatauga o taʻavale malosi, e foliga mai o le a avea ma tulaga lua.


Taimi meli: Nov-08-2022