Ole malosi ole gaosiga ole ta'avale eletise a Amerika i Matu ole a sili atu ile 1 miliona ile 2025

I nai aso talu ai, na faia ai e le General Motors se fonotaga a le aufaipisinisi i Niu Ioka ma faʻasalalau o le a maua ai tupe mama i pisinisi taʻavale eletise i Amerika i Matu i le 2025.E tusa ai ma le faʻatulagaina o le eletise ma le atamai i le maketi a Saina, o le a faʻasalalau i le Science and Technology Outlook Day e faia i le aso 22 o Novema.

Faatasi ai ma le faʻavaveina o le faʻatinoina o le taʻiala o le eletise a le kamupani, ua faʻaalia ai e le General Motors le malosi o le tuputupu aʻe i le tulaga o taavale eletise.O lona gaosiga faʻaletausaga o taʻavale eletise i Amerika i Matu ua fuafua e sili atu i le 1 miliona taʻavale i le 2025.

General Motors faʻasalalau se faʻasologa o atinaʻe fou ma taunuʻuga i le tulaga o le eletise i le fonotaga a le aufaipisinisi.E tusa ai ma faʻataʻitaʻiga eletise, e tuʻuina atoa ai le eletise i totonu o pikiapu, SUVs ma vaega taʻavale taugata.O le laina oloa e aofia ai Chevrolet Silverado EV, Trailblazer EV ma Explorer EV, Cadillac LYRIQ ma GMC SIERRA EV.

I le tulaga o maa eletise, o falegaosimea e tolu o Ultium Cells, o se pisinisi soofaatasi maa i lalo o le General Motors, o loʻo i Ohio, Tennessee ma Michigan, o le a faʻaaogaina i le faaiuga o le 2024, e fesoasoani ai i le kamupani e avea ma kamupani taʻutaʻua i le maa. gaosiga i le Iunaite Setete;o lo o fuafua nei e fausia se falegaosimea lona fa .

I tulaga o pisinisi fou, BrightDrop, o se pisinisi eletise mama ma polokalama faakomepiuta amataina tekinolosi kamupani umia e General Motors, ua faamoemoe e ausia le US $1 piliona i tupe maua i le 2023.O le fale CAMI i Ontario, Kanata o le a amataina le gaosiga atoa o BrightDrop Zevo 600 moli eletise mama faʻatau pisinisi i le tausaga a sau, ma o le gaosiga faʻaletausaga e faʻamoemoe e oʻo atu i le 50,000 iunite i le 2025.

E tusa ai ma le tuʻuina atu o meafaitino mataʻutia, ina ia faʻamautinoa le manaʻoga mo le gaosiga o taavale eletise, ua oʻo nei le GM i se maliliega faʻatauga i luga o mea uma e gaosia ai maa e manaʻomia mo le gaosiga o taʻavale eletise i le 2025, ma o le a faʻaauau pea ona pasia. maliliega fa'atatau mo sapalai ma fa'atuputeleina le puipuiga o tupe fa'afaigaluega mo mana'oga e mafai ona toe fa'aaogaina.

taavale i le fale

I le tulaga o le fausiaina o se fausaga fou o fesoʻotaʻiga faʻatau, ua tuʻufaʻatasia faʻatasi e le au faʻatau a le GM ma le US se faʻasalalauga fou faʻatau oloa, aumaia se poto masani tagata faʻatau i tagata fou ma tuai taavale eletise, ma faʻaititia le tau o taavale taʻitasi a le kamupani e tusa ma le US$2,000.

E le gata i lea, o le GM i le taimi lava e tasi na siitia ai ana sini tau tupe mo le 2022 ma faʻasoa le tele o faʻataʻitaʻiga autu o faʻatinoga i le fonotaga a le aufaipisinisi.

Muamua, o loʻo faʻamoemoeina e le GM le faʻaleleia o tupe faʻaalu a le pisinisi taʻavale 2022 tausaga atoa e faʻateleina i le $ 10 piliona i le $ 11 piliona mai le vaega muamua o le $ 7 piliona i le $ 9 piliona;fetuutuuna'i tausaga atoa 2022 tupe maua a'o le'i tului ma lafoga o le a Fetuunai mai le vaega muamua o le 13 piliona i le 15 piliona tala Amerika i le 13.5 piliona i le 14.5 piliona tala Amerika.

Lona lua, faʻavae i luga o le faʻatupulaia o le faʻatau atu o taavale eletise ma tupe maua a le polokalama, e oʻo atu i le faaiuga o le 2025, o le tupe maua faʻaletausaga a le GM e faʻamoemoe e sili atu i le US $ 225 piliona, faʻatasi ai ma le aofaʻi o le tuputupu aʻe faʻaletausaga o le 12%.E fa'atatau i le 2025, o le a sili atu i le 50 piliona tala Amerika le tupe maua a le pisinisi ta'avale eletise.

Tolu, GM ua naunau e faʻaititia le tau o le sela o le isi augatupulaga o Altronic maa i lalo ole $70/kWh i le ogatotonu ma le tuai o 2020-2030s.

Lona fa, fa'amanuiaina mai le fa'aauauina o tinoitupe, o le aofa'i o tupe fa'aalu fa'aletausaga e fa'amoemoe e $11 piliona i le $13 piliona i le 2025.

Lona lima, o loʻo faʻamoemoe le GM i le tulaga o loʻo i ai nei o le maualuga o tupe teufaafaigaluega, o le fetuutuunaiga o le EBIT margin i Amerika i Matu o le a tumau pea i le tulaga maualuga o le talafaasolopito o le 8% i le 10%.

Ono, e oʻo atu i le 2025, o le fetuutuunaiga o le EBIT margin o pisinisi taʻavale eletise a le kamupani o le a maualalo i le ogatotonu o numera tasi.


Taimi meli: Nov-21-2022