Honda ma LG Energy Solutions e fausia le nofoaga e gaosia ai maa eletise i totonu ole US

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, Honda ma LG Energy Solutions talu ai nei na faʻasalalau faʻatasi se maliliega faʻatasi e faʻatuina se pisinisi faʻatasi i le Iunaite Setete i le 2022 e gaosia ai maa eletise lithium-ion mo taʻavale eletise mama.O nei maa o le a faʻapipiʻiina i luga o le Honda ma Acura faʻataʻitaʻiga eletise mama o le a faʻalauiloaina i le maketi i Amerika i Matu.

WeChat screenshot_20220830150435_copy.jpg

O lo'o fuafua nei kamupani e lua e teu fa'afaigaluega le aofa'i o le 4.4 piliona tala Amerika (e tusa ma le 30.423 piliona yuan) i totonu o le fale gaosi ma'a.O loʻo faʻamoemoe e mafai e le fale gaosi oloa ona gaosia pe tusa ma le 40GWh o maʻa mama i le tausaga.Afai o pusa maa taitasi e 100kWh, e tutusa ma le gaosia o le 400,000 maa.E ui e leʻi faʻamautuina e le au ofisa le nofoaga mulimuli mo le fale fou, matou te iloa o loʻo fuafua e amata fausia i le amataga o le 2023 ma amata le gaosiga i le faaiuga o le 2025.

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, na faailoa mai e Honda i se faila o le a ia teu faafaigaluegaina le $1.7 piliona i le pisinisi soofaatasi ma umia le 49% sea i le pisinisi soofaatasi, ae o le LG Energy Solutions o le a umia le isi 51%.

Na lipotia muamua o Honda ma Acura o le a faʻalauiloaina a latou uluai faʻataʻitaʻiga eletise mama i Amerika i Matu i le 2024. O loʻo faʻavae i luga o le General Motors 'Autonen Ultium platform, faʻatasi ai ma se faʻatauga faʻaletausaga muamua o le 70,000 iunite.

O le fale gaosi maa na faʻatuina faʻatasi e Honda ma LG Energy Solutions e mafai ona amata gaosia maa i le 2025 i le taimi muamua, lea e ono faʻaalia ai o nei maa e mafai ona faʻaoga i le eletise eletise mama a Honda "e: Architecture", faʻapotopotoina i Honda ma Acura's fou mama. faʻataʻitaʻiga eletise na faʻalauiloaina ina ua maeʻa le 2025.

O lenei tautotogo, fai mai Honda o lana fuafuaga i Amerika i Matu o le gaosia pe tusa ma le 800,000 taavale eletise i le tausaga i le 2030.I le lalolagi atoa, o le gaosiga o faʻataʻitaʻiga eletise o le a latalata ile 2 miliona, faʻatasi ai ma le aofaʻi o faʻataʻitaʻiga 30 BEV.


Taimi meli: Aukuso-31-2022