Ua manaʻomia e Iapani le faʻatupeina o le $ 24 piliona e faʻaleleia ai le faʻatauvaʻa maa

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, na taʻua e le Matagaluega o Alamanuia a Iapani ia Aokuso 31 e manaʻomia e le atunuʻu le sili atu i le $ 24 piliona i tupe faʻafaigaluega mai le lautele ma vaega tumaoti e atiaʻe ai se nofoaga faʻatauvaʻa gaosiga o maa mo vaega e pei o taʻavale eletise ma le teuina o le malosi.

O se vaega o tagata tomai faapitoa na faʻatonuina i le atinaʻeina o se taʻiala o le maa na faʻatutuina foi se sini: ia mautinoa o loʻo avanoa le 30,000 tagata faigaluega aʻoaʻoina mo le gaosiga o maʻa ma le sapalai filifili i le 2030, o le tala lea a le Matagaluega o le Tamaoaiga, Fefaʻatauaʻiga ma Alamanuia.

I tausaga talu ai nei, ua faalautele atu ai e kamupani mai Saina ma Korea i Saute le latou vaega o le maketi o le maa lithium faatasi ai ma le lagolago a o latou malo, ae o kamupani mai Iapani ua aafia, ma o le fuafuaga lata mai a Iapani o le toe faaolaolaina lea o lona tulaga i le pisinisi o le maa.

Ua manaʻomia e Iapani le faʻatupeina o le $ 24 piliona e faʻaleleia ai le faʻatauvaʻa maa

Fa'amatalaga ata: Panasonic

“O le malo Iapani o le a taulamua ma faʻaputuina punaoa uma e ausia ai lenei sini faʻataʻitaʻi, ae e le mafai ona tatou ausia pe a aunoa ma taumafaiga a le vaega tumaoti,” o le tala lea a le Minisita o Alamanuia a Iapani Yasutoshi Nishimura i le faaiuga o le fonotaga a le komiti..”Na ia valaauina kamupani tumaoti ina ia galulue vavalalata ma le malo.

Ua setiina e le vaega o tagata tomai faapitoa se sini mo le taavale eletise a Iapani ma le malosi e teu ai le malosi e oo atu i le 150GWh i le 2030, ae o kamupani Iapani o loʻo i ai le malosi o le lalolagi e 600GWh.E le gata i lea, na manaʻomia foʻi e le vaega faʻapitoa le faʻatauga atoa o maʻa-malosi-setete e tusa ma le 2030.I le aso 31 o Aukuso, na faʻaopoopoina ai e le vaega se faʻamoemoega faʻafaigaluegaina ma se faʻatupeina o le 340 miliona yen (tusa ma le $ 24.55 piliona) ia i latou na faʻasalalau ia Aperila.

Na taʻua foi e le Matagaluega o Alamanuia a Iapani ia Aukuso 31 o le a faalauteleina e le malo Iapani le lagolago mo kamupani Iapani e faatau maina minerale ma faamalosia sootaga ma atunuu tamaoaiga e pei o Ausetalia, faapea foi i Aferika ma Amerika i Saute.

Talu ai o minerale e pei o le nickel, lithium ma cobalt ua avea ma mea e manaʻomia mo maʻa taʻavale eletise, o le manaʻoga maketi mo nei minerale e faʻamoemoe e faʻatupulaia tele i le tele o tausaga o lumanaʻi.Ina ia ausia lana sini o le gaosia o le 600GWh o maa i le lalolagi atoa i le 2030, ua fuafuaina e le malo Iapani e 380,000 tone o le lithium, 310,000 tone o le nickel, 60,000 tone o cobalt, 600,000 tone o graphite ma le 50,000 tone o manganese e manaʻomia.

Fai mai le matagaluega o alamanuia a Iapani, o maa e totonugalemu i le sini a le malo e ausia le carbon neutrality i le 2050, aua o le a latou faia se sao taua i le eletise e feoai ma faʻalauiloaina le faʻaogaina o le malosi faʻafouina.


Taimi meli: Sep-02-2022