O malosiaga fou mai fafo ua maileia i le "mata tupe"

I le 140 tausaga o le atinaʻeina o pisinisi tau taavale, ua faʻaitiitia ma tafe mai malosiaga tuai ma fou, ma e leʻi muta ai le vevesi o le oti ma le toe fanauina.

O le tapunia, gaumativa po'o le toe fa'atulagaina o kamupani i le maketi o le lalolagi i taimi uma e aumaia ai le tele o le le mautonu le mautonu i le maketi o tagata fa'atau ta'avale i vaitau ta'itasi.

I le taimi nei, i le tulaga fou o le suiga o le malosi ma le suiga o fale gaosi oloa, pe a aveese e tupu o aso anamua o latou pale mai le isi, o le suiga ma le paʻu o kamupani taʻavale ua tulaʻi mai o loʻo tupu foi le tasi ma le isi.Masalo "filifiliga faalenatura, ola o le tagata sili ona malosi" "O le tulafono o le natura o se isi auala e toe faia ai i le maketi o taavale.

O malosiaga fou mai fafo ua maileia i le "mata tupe"

I nai tausaga ua tuanaʻi, o le faʻagasologa o le eletise e faʻavae i luga o Saina ua faʻatagaina ai le tele o kamupani taʻavale faʻaleaganuʻu masani ma faʻaumatia le tele o faʻamatalaga.Ae o le mea moni lava, a o ulufale atu le alamanuia fou malosi i se tulaga paʻepaʻe, o lesona o le talafaasolopito o loʻo taʻu mai pea ia i tatou o le a le mafai e tagata soifua ona aʻoaʻoina mai le poto masani o le talafaasolopito!

I tua atu o igoa o Bojun, Sailin, Byton, Ranger, Green Packet, ma isi, o le mea o loʻo atagia mai o le fua oona o le suiga o le pisinisi a Saina.

Ae paga lea, e pei lava o le faamaualuga ina ua mavae le tiga, o le maliliu o nei kamupani taavale a Saina e le gata na le mafai ai ona aumaia sina mataala i le aufaipisinisi atoa, ae na saunia ai se mamanu mo le toatele o tagata taaalo mai fafo e mulimuli ai.

O le ulufale atu i le 2022, ua maliliu le au fai taavale PPT ma mea faapena i Saina, ma o malosiaga fou lona lua e pei o Weimar ma Tianji na sao mai muamua ua faateleina i faafitauli.

I le isi itu, o le maketi o le lalolagi o loʻo tagi e sili atu i le Tesla's Lucid ma Rivian, FF ma Nikola, lea e taʻua o pepelo, ma kamupani taʻavale faʻaalia mai le lalolagi atoa.Pe a faatusatusa i le "faatauina atu o taavale", latou te popole pea i le vaaiga Carnival e uiga i tupe faavae.

E pei lava o le maketi o taavale a Saina i le lima tausaga talu ai, o le siosiomia o tupe, siosiomia fanua, ma le taumafai i auala uma e "vali ai se pai tele", o ia amioga e inosia e tagata uma ae o taimi uma e tosina atu ai le mafaufau o tupe faavae, o ni vaaiga o le face i totonu o le atunuu. maketi o le lalolagi, po'o O se paso fai taavale e itiiti se fa'amoemoe.

O mea uma e fetaui ma "tupe"

I le maeʻa ai o le tele o tausaga o suʻega maketi ma tauvaga ma tupe faavae, e talafeagai le faʻapea ua maeʻa e Saina le asiasia o kamupani eletise fou.

Muamua, o le vaega tele e manaʻomia mo le maketi taʻavale e faʻamaeʻa ai lona suiga i le televave o le involution ua faʻatuina.O le fa'atupula'ia o mana'oga o tagata fa'atau ua leva ona le mafai e so'o se kamupani ta'avale ua tula'i mai ona fa'asino atu tamatamai lima i le maketi ma na'o le fa'atatauga o tupe.O se sootaga vavalalata vavalalata e manaʻomia ona faʻavae i le va o le "fausiaina o se taavale" ma le "faʻatau atu o se taavale".Afai e leiloa le lagolago a le maketi, o taunuuga leaga e iloagofie.

Lona lua, ina ua mae'a ona mou atu le tufatufaga o faiga fa'avae a kamupani ta'avale a Saina, o le fa'ate'ia na afua mai i se fa'alavelave fa'atupu vevesi i le pisinisi fou malosi e moni lava e le'i tupu muamua.

Mo kamupani ta'avale ua tula'i mai e aunoa ma se fa'amatalaga patino ma fa'aagaaga fa'atekinisi, i lenei la'asaga, e leai se avanoa e fa'atosina ai le mana'oga o totoe.Evergrande Automobile, lea na paʻu i lalo, o se faʻataʻitaʻiga lelei.

Ma o nei mea e mafai ona faʻaalia i taimi uma mai le vaaiga a le maketi o taavale a Saina, vaʻavaʻai i malosiaga fou o loʻo faʻaalia pea i le maketi o le lalolagi, o le le mautonu ma le leai o se faamoemoe e le o le talaaga o nei kamupani.

I Amerika i Matu, Lucid Motors, lea sa galue malosi i luma o tagata uma, o loʻo i ai le lagolago a le Saudi Arabian Public Investment Fund (PIF).Rivian, lea na faia muamua se tasi o IPO sili ona tele i le talafaasolopito o le Iunaite Setete, ua ausia ni taunuuga faapitoa i le tele o gaosiga o gaosiga, ae o le tulaga moni Ae ui i lea, o le aofia ai o maketi taʻavale matutua uma e matua itiiti lava le faʻatapulaʻaina nai lo le mafaufauina.

O Lucid, lea o loʻo lagolagoina e le aufaipisinisi i totonu o Sasaʻe Tutotonu, e le mafai ona suia lona tau e sili atu le maualuga nai lo ana tupe maua.Ua saisaitia Rivian i le fa'alavelaveina o laina sapalai.Felagolagomai fafo e pei o le gaosiga faʻatasi o veni eletise…

A’o malosiaga fou mai fafo e pei o Canoo ma Fisker lea sa matou ta’ua i lea taimi ma lea taimi, e le gata i le faaaogaina o ata fou e faamalieina ai le fia’ai o tagata matamata, pe lelei le su’eina o se OEM pe fau se falegaosimea mo le tele o gaosiga, e le’i faia lava. e oo mai i le taimi nei.O loʻo iai se feʻilafi o tala lelei e ese mai le tala muamua.

E foliga faavalevalea le faamatalaina o lo latou tulaga o iai nei i “fulu moa i soo se mea”.Ae fa'atusatusa i le "Wei Xiaoli" a Saina, e matua faigata lava ona mafaufau i se upu sili atu e fa'amatala ai.

E le gata i lea, ua lafo e Elon Musk ona manatu i luma o le lautele e sili atu ma le tasi: O Lucid ma Rivian e iai le uiga o le gaumativa.Se'i vagana ua latou faia ni suiga tetele, o le a gau uma.Se’i ou fesili atu, e maua moni ea e nei kamupani se avanoa e liliu ai?

Atonu e ese le tali mai le mea moni.E le mafai ona tatou faʻaogaina le saoasaoa o suiga o kamupani taavale a Saina e iloilo ai le saoasaoa o suiga i le lalolagi o taavale afi.O nei au fou a Amerika o loʻo faʻatali mo se avanoa e ulufale ai i le maketi o loʻo natia uma a latou tupe meataalo faʻasaga i le maketi.

Ae ou te manaʻo e talitonu o le faʻasesega na faia e le alamanuia fou malosi e sili ona mataʻutia.E pei lava o le maketi o taavale a Saina i lena taimi, ina ia mafai ona faʻaogaina tupe faavae, e faʻafefea le tele o tagata faʻatauvaʻa o loʻo naunau e faʻataʻitaʻi ona maofa i le maketi.

E pei lava o le taimi muamua ma le maeʻa o le Los Angeles Auto Show ia Novema, Fisker, lea e leai se tala fou mo se taimi umi, na faʻasalalau aloaʻia o lana uluai eletise eletise SUV, le Ocean, na tuʻuina atu i le gaosiga e pei ona faʻatulagaina i le Magna's carbon-neutral plant in Graz, Ausetalia.

Mai le Iunaite Setete e oo atu i le lalolagi, ua mafai ona tatou vaaia ua tutupu aʻe ni malosiaga fou e fai taavale e pei o pulouaitu pe a uma timuga.

O le faʻataʻitaʻiga fou a le kamupani amata a Amerika Drako Motors-Dragon na faʻasalalau aloaia;ina ua maeʻa ACE ma Jax, Alpha Motor Corporation faʻasalalau le oloa fou eletise Montage;Fa'alauiloa i totonu o se ta'avale moni mo le taimi muamua...

I totonu o Europa, o le Scottish automaker Munro na faʻasalalau aloaʻia lana tele na gaosia Munro Mark 1 ma faʻatulagaina e avea o se taʻavale eletise mama.E sefulu afe.

Munro Mareko 1

Faatasi ai ma lea tulaga, e tusa lava po o le a le manatu o le lalolagi i fafo e uiga i ai, e tasi lava loʻu lagona o lenei taimi e pei lava o lena taimi, ma o le vevesi i Saina i le tele o tausaga ua mavae ua manatua lelei.

Afai o nei malosiaga fou i le lalolagi atoa e le mafai ona suia tulaga taua, o le "oti o se toe faʻafouina" o le a faʻaauau pea ona tanumia le aloiafi o le faʻaleagaina i lenei faʻaaliga-pei o le taʻavale fou.

O taaloga faitupe faasaga i tupe faavae, o fea le iuga?

E sa'o, o le 2022 o le tausaga muamua lea na ulufale ai le maketi fou o taavale malosi a Saina i se atinaʻe maloloina ma maopoopo.Ina ua maeʻa le tulimatai atu e faʻafefe i luga o pupuni mo le tele o tausaga, ua faʻamaeʻaina lelei e le pisinisi taʻavale a Saina le faʻatonutonuina ma le taʻitaʻiga o le tulaga lautele o le alamanuia.

O le eletise na taʻitaʻia e malosiaga fou ua faʻaumatia ma toe fausia tulafono faʻavae a le pisinisi atoa.E ui o loʻo tauivi pea le maketi i sisifo ma le valea o Tesla, o kamupani faʻalauiloa e taʻitaʻia e "Wei Xiaoli" ua ulu atu i totonu o Europa ma isi nofoaga taʻitasi.

I le va'aia o le si'i a'e o le malosi o Saina, o tagata mai fafo e sogisogi i ai e tatau ona mulimulita'i i tua.Ma o lenei mea na taʻitaʻia ai le faʻamoemoe tele o le tulaʻi mai o malosiaga fou o le lalolagi e pei ona faamatalaina muamua.

Mai le Iunaite Setete i Europa, ma e oo lava i isi maketi taʻavale, faʻaogaina avanoa na le mafai ai e kamupani taʻavale masani ona liliu i se taimi talafeagai, o kamupani taʻavale ua tulaʻi mai i se vaitafe e le gata e faoa avanoa maketi.

Ae o le faʻasalaga lava e tasi, o fuafuaga uma ma faʻamoemoega le mama o le a iu lava ina tuʻia e le maketi.O le mea lea, o le faʻamasinoina ma le vavalo o le lumanaʻi atinaʻe o malosiaga fou mai fafo e faʻatatau i lo latou tulaga o loʻo i ai nei e le o se autu e iai se tali manino.

Matou te le faafitia i le feagai ai ma le tele o tulaga tau pisinisi, o loʻo i ai pea tagata fou e faʻamanuiaina e fiafia i ai le maketi tetele.Lucid, Rivian ma isi malosiaga fou o loʻo faʻaalia i taimi uma i lalo o le malamalama ua manumalo i le fiafia o nisi o tagata tetele, o le tausiga muamua lea na tuʻuina atu e lenei maketi.

A'o va'ai atu i fafo, o se malosiaga fou na fa'asalalau i le Iunaite Setete na fanau mai i Asia i Sautesasae.

"Vietnam Evergrande" o le igoa tauvalaau o lenei kamupani taavale e igoa Vinfast.O le a le masani o le amataina o fanua ma faʻalagolago i le sitaili faigata o le "faʻatau, faʻatau, faʻatau".

Ae ui i lea, ina ua faasilasila e VinFast ia Tesema 7 na ia tuʻuina atu pepa resitalaina IPO i le US Securities and Exchange Commission (SEC), ma fuafua e lisi i luga o le Nasdaq, ma o le faʻailoga faʻatau "VFS" na tusia, o ai e mafai ona fai mai oi latou e naunau. mo le manuia vave O malosiaga fou e mafai ona maua se lumanaʻi lelei.

Talu mai le 2022, o le a le faʻaeteete o tupe faavae i le pisinisi fou malosi ua uma ona vaʻaia mai le faʻaitiitia o tau maketi o le "Wei Xiaoli".

I le taimi pogisa mai ia Iulai 23 ia Iulai 27 i le ogatotonu o lenei lava tausaga, o le tau o maketi a Weilai na mou atu i le 6.736 piliona tala Amerika, o le tau o maketi a Xiaopeng na mou atu i le 6.117 piliona tala Amerika, ma le tau maketi lelei e 4.479 piliona tala Amerika.

Talu mai lena taimi, o le igoa e iloagofie ai ua leva ona i ai le malosi atoatoa ua atili ai ona faigata mo na kamupani taʻavale o loʻo faʻalagolago tele i tupe e ola ai.

I se isi faaupuga, talu mai lona lisiina, o le mea ua taʻua o le 10 piliona faʻatatau o le a na o se moli i totonu o le apa.A aunoa ma le malosi o le faʻatinoga faʻapitoa ma le faʻatauga faʻatauvaʻa, faʻafefea ona maua e tupe faavae le tele o le onosaʻi.Mo sina taimi, i le faagasologa o le atinaʻe o loʻo faasolosolo malie ona malulu, faʻaopoopo i le soloiesea e le mea moni, e le faigofie ona toe faʻamafanafanaina ma tuʻuina atu le lagolago.

O le tulaga lava lea mo "Wei Xiaoli", o le na savalia le tele o maina maketi.O fea e maua ai e tagata fou o loʻo taumafai e faoa le maketi lo latou talitonuga?

O le Vinfast o se tasi o tagata sili ona lelei, ae pe faʻamaoni i le suiga o pisinisi tau taavale, pe manaʻo e faʻaoga lelei le vevela o le maketi o loʻo i ai nei e maua ai tupe i maketi tetele, e faʻafefea ona le vaʻaia e se tasi e iai le mata poto.

I le auala lava e tasi, ina ua taumafai le kamupani taʻavale Turkish TOGG e lisi Siamani e avea ma ana malaga muamua i fafo, o le Lightyear, o se kamupani faʻauluina taavale eletise mai Netherlands, na faʻasalalau ma le naunautai le taʻavale eletise o le la Lightyear 0, ma le Farani fou. ta'avale fa'ailoga Hopium O le ta'avale suau'u suau'u hydrogen muamua o le Hopium Machina na fa'aalia i le Fa'aaliga Ta'avale a Paris.O le kamupani afi eletise Polani EMP na filifili e galulue faʻatasi ma Geely e fausia se taʻavale eletise mama i lalo o le IZERA brand e faʻaaoga ai le SEA tele fausaga.O nisi mea e fa'aalia i taimi uma.

I le taimi nei, o tagata faʻatauvaʻa e pei o Lucid e faʻamalosi e ulufale atu i Saina ma amata faʻafaigaluegaina tagata faigaluega, pe fuafua e ulufale aloaia i Saina i se taimi i le lumanaʻi.E tusa lava po o le a le tele o lo latou vaʻai i luma, latou te le suia le mea moni e le manaʻomia e Saina le tele o kamupani malosi fou, seʻi vagana ai E leai se manaʻoga mo ni malosiaga fou mai fafo e manatu Tesla o se tagata tetee ae leai se faʻailoga tauva.

I le tele o tausaga ua mavae, na fasiotia ai e le maketi taavale a Saina le tele o kamupani faapena, ma ua leva ona vaai le laumua i foliga moni o nei tagata taumatemate.

I aso nei, i le tele o tausaga mulimuli ane, pe a faʻaauau pea ona mulimulitaʻia e le tele o 'au fou mai fafo lenei manatu o le ola, ou te matua talitonu o le a vave ona pa le "bubble".

E le o toe mamao, o se tasi e taʻalo ma tupe faavae o le a iu lava ina toe faʻafoʻisia e tupe faavae.


Taimi meli: Tes-16-2022