O le perenise suauʻu "sausau tupe" e fausia ai le EV

O Saudi Arabia, lea e lona lua lona tele o fa'aagaaga suau'u i le lalolagi, e mafai ona fa'apea e mauoa i le vaitau o le suau'u.A uma mea uma, "o se fasi ie i luga o loʻu ulu, o aʻu o le sili ona tamaoaiga i le lalolagi" o loʻo faʻamatalaina moni ai le tulaga o le tamaoaiga o Sasaʻe Tutotonu, ae o Saudi Arabia, lea e faʻalagolago i le suauu e maua ai se tamaoaiga, e manaʻomia le taliaina o le vaitau o le eletise ma fa'ailoa le faia o lana lava ta'avale eletise.

E le mafai ona ou toe fesili, pe le o se gaioiga ea lea o le talepeina o lana lava galuega?

O le Saudi Arabian Public Investment Fund na faʻasalalau muamua o le a latou galulue faʻatasi ma Foxconn ma BMW e faʻalauiloa lana lava taʻavale eletise - Ceer.

Ua lipotia mai o le a avea foi lea ma uluai taavale eletise i Saudi Arabia.

ata.png

Ina ua uma ona malamalama atili, na ou iloa ai o le a faatuina e le Saudi Arabian Public Investment Fund se pisinisi soofaatasi ma le kamupani matua o le Foxconn Technology Group (Hon Hai Precision Industry Co., Ltd.), e igoa ia Ceer.

O le pisinisi fa'atasi o le a maua mai nisi tekinolosi vaega ta'avale mai le BMW ma fa'aaogaina i su'esu'ega ma atina'e ta'avale.Ole vaega faʻapitoa e masani lava ona tuʻuina atu e le BMW, ae o le gaosiga ma le gaosiga, taʻavale taʻavale ma le faitotoa atamai e saunia e Foxconn.

O le faʻasalalauga na faia e Lana Tupu Tupu Prince Mohammed bin Salman bin Abdulaziz, Palemia ma le Taʻitaʻifono o le Public Investment Fund (PIF), o le na fai mai o Ceer o le faʻaputuga tupe a le faʻaputuga tupe i le faʻatupulaia o le manuia i Saudi Arabia.Ose vaega ole ta'iala ole tuputupu a'e ole GDP.

Aisea e manaʻomia ai e Saudi Arabia se taavale eletise

O le mea moni, o Saudi Arabia, lea na maua ai le tele o tupe mai le suauʻu, o loʻo feagai pea ma se faʻatulagaga o le tamaoaiga e tasi ma se faʻasolosolo malie i lalo.

Aemaise lava pe a liliu atu le lalolagi atoa i le eletise, ma o le Iuni a Europa, Amerika, ma Saina ua uma ona faatulaga aso e faʻasa ai le faʻatau atu o taavale afi, o Saudi Arabia lea e faʻalagolago i le suauu, e tatau ona sili ona popole.

ata.png

O le atinaʻeina o le gaosiga o taavale eletise e le o se mataupu o le talepeina o lana lava galuega, e pei o le "aua le tuʻuina uma fuamoa i le ato e tasi".

Ua atili faigata ona fai le pisinisi suau’u.E ui o le suau'u ea oe, e leai se tulaga manino mo le tau o le suauu.

O le vevesi o tulaga faavaomalo ma suiga o le tamaoaiga o atunuu eseese o le a mafua ai le fesuisuiai o tau o le suauu.O le taimi lava e paʻu ai le tau o le suauʻu, o le a matua afaina ai le tamaoaiga o Saudi.

Ma o le taimi nei o le sili ona taufaamatau i le suauu o le malosi fou e le mafai ona taofia.O le fa'aaogaina o le suau'u o taavale afi e tusa ma le 24% o le aofa'i o le suau'u fa'aaoga, o le taimi lava e fa'a eletise ai ta'avale ma fa'aliliu i ituaiga malosi fou, o le a matua fa'aitiitia le mana'oga mo le suau'u.

ata.png

O lea ia teu faʻafaigaluega i se fanua e fesoʻotaʻi ma le maketi o punaoa ua uma ona e umia ae i le itu faʻafeagai-taʻavale eletise.E mafai ona fa'amalieina a'afiaga o lo'o aumai e le suau'u i se tulaga fa'apitoa, lea e foliga tutusa ma le manatu puipui i le tulaga tau tupe.

O le mea moni, o tupe faʻaalu a Saudi Arabia i taavale eletise e le gata o lona uiga o le eletise o le lalolagi ua fausia ai se tulaga e le mafai ona toe faʻaaogaina, ae ua amata foi ona faia e Saudi Arabia taumafaiga i le "de-petroleumization".

O se finauga o se isi itu, e mafai foi ona tatou maua se vaaiga o le tasi pe lua mai le saunoaga a le Palemia ma le Taitaifono o le Public Investment Fund Mohamed.E le gata ina manaʻomia e Saudi Arabia lana lava taʻavale eletise, ae amata foi se taʻiala faʻavasegaina e ala i le pisinisi eletise eletise.

ata.png

"O Saudi Arabia e le gata o le fausiaina o se ituaiga taavale fou, o loʻo tatou faʻamumuina se pisinisi fou ma le faʻaogaina o meaola faanatura, faatosinaina faʻavaomalo ma faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu, fatuina o galuega mo taleni i le lotoifale, lagolagoina le vaega tumaoti ma, i le lumanaʻi, faʻateleina le GDP mo le 10 tausaga e pei o. o se vaega o le fuafuaga a le PIF e una'ia ai le tuputupu a'e o le tamaoaiga i lalo o le Va'aiga 2030,” o le saunoaga lea a le Palemia ma le Taitaifono o le Public Investment Fund Mohammad Mohamad.

E tatau ona e iloa o le taimi nei, o le faʻafaigaluegaina o le vaega o suauʻu a Saudi e naʻo le 5% o le aofaʻi o galuega a le atunuʻu.Faatasi ai ma le televave o le tuputupu aʻe o le faitau aofaʻi o Saudi ma le faʻatinoina o le taʻiala fou o le malosi o le lalolagi, o loʻo faʻateleina le leai o se galuega, lea e lamatia ai le mautu agafesootai o Saudi Arabia, o lea o se tasi lea o faʻafitauli e manaʻomia ona foia vave. .

ata.png

Ma o le auʻiliʻiliga o loʻo valoia o le a tosina mai e Ceer le sili atu i le 150 miliona tala Amerika o tupe teufaafaigaluega ma fausia ai le 30,000 avanoa faigaluega.

Ua valoia e le PIF e o'o atu i le 2034, o le a sao sa'o atu ai le Ceer i le US$8 piliona (tusa ma le RMB 58.4 piliona) i le GDP a Saudi Arabia.

Ua uu lima o tagata tinoese e savavali ese mai le “toafa”

Na taʻua foʻi e Crown Prince Mohammed i se faʻamatalaga e le gata ina fausia e Saudi Arabia se taʻavale fou, ae o loʻo latou faʻaosoina foi se pisinisi fou ma le faʻaogaina o meaola faʻanatura e tosina mai ai tupe faʻavaomalo ma le lotoifale.

O le mea lea, na tuʻuina atu ai e Saudi Arabia tupe, na tuʻuina atu e le BMW tekinolosi, ma Foxconn na gaosia laina gaosiga, faʻafeiloaʻi aloaia i totonu o le eletise eletise.E le ta'ua o nei toatolu o tupu uma i o latou fanua, e oo lava i le au faufau e toatolu e lelei e pei o Zhuge Liang.

ata.png

O ta'avale ta'itasi a le Ceer o le a mamanuina ma gaosia i Saudi Arabia ma le fa'amoemoega o le ta'ita'ia o le ala i infotainment, feso'ota'iga ma tekinolosi fa'ata'avale tuto'atasi.O iunite muamua o loʻo faʻatulagaina e taia le maketi i le 2025.

O le mea e malie ai, o le Ceer o se pisinisi fa'atasi i le va o le PIF ma Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. (Foxconn), lea o le a laiseneina ai le tekonolosi vaega a le BMW mo le fa'aogaina i le fa'agasologa o le atina'eina o ta'avale.E ui e leai ni faʻamatalaga i luga o vaega faʻapitoa, ae o loʻo taʻua e se tasi lipoti le fuafuaga a le kamupani faʻatasi e maua mai vaega taʻavale mai le BMW.

O Foxconn o le a nafa ma le atinaʻeina o le fausaga eletise o le taʻavale, lea o le a maua ai se "faʻatau oloa taʻutaʻua i infotainment, fesoʻotaʻiga ma tekonolosi avetaʻavale tutoʻatasi."

ata.png

O le mea moni, o Foxconn o loʻo sailia pea se paaga e faʻataunuʻuina lana miti afi eletise i tausaga talu ai nei.E manino lava, o Saudi Arabia o se sui tauva lelei mo OEM.

Talu mai le tausaga talu ai, na faʻaalia e Hon Hai o taʻavale eletise o le a avea ma faʻamuamua mo atinaʻe i le lumanaʻi.I le tausaga lava lea, na faʻavae ai Foxtron o se pisinisi faʻatasi ma le Yulong Motors, ona faʻavaveina lea o taavale eletise e tolu, o le Model C prototype, le Model E sedan, ma le Model T eletise eletise.

Ia Oketopa 2022, o le a toe aumaia ai e Hon Hai ni taavale fou se lua i lalo o le igoa o Foxtron, le SUV Model B ma le pikiapu eletise Model V, i lona tolu Technology Day.

E mafai ona iloa o le OEM mo Apple e mamao mai le faamalieina o le manaʻo o Hon Hai.O le sini autu a Hon Hai i le taimi nei o le ulufale atu i le pisinisi eletise ma sosolo i lea matata.E mafai lava ona fai mai e lavea i le "super mauoa".

ata.png

O le mea moni, e le o le taimi muamua lea ua manaʻo ai Saudi Arabia e faʻaalia se taʻavale eletise i le lotoifale.Na taʻua e Lucid Motors o le a fausia se fale gaosi oloa i Saudi Arabia faʻatasi ai ma le gaosiga faʻaletausaga o le 155,000 taʻavale eletise leai se eletise.

O le a aumaia e le fale ia Lucid le aofaʻi e oʻo atu i le $ 3.4 piliona i le faʻatupeina ma faʻamalosi i le isi 15 tausaga.

Na taʻua e Khalid Al-Falih, Minisita o Tupe Teufaafaigaluega a Saudi: "O le faatosinaina o se taʻitaʻi taʻavale eletise i le lalolagi e pei o Lucid e tatalaina lana uluai fale gaosi oloa faavaomalo i Saudi Arabia e atagia mai ai la matou tautinoga i le fausiaina o le tamaoaiga i se taimi umi i se tulaga gafataulimaina, umi ma faʻatasi i le lalolagi atoa. .folafolaga.”

ata.png

E le gata i lea, o "uso lelei" i atunuu tuaoi e pei o le UAE ma Qatar ua uma ona amata suiga o fuafuaga, ma ua folafola e le UAE e ausia le 100% eletise i le 2030.Qatar ua fausia 200 charging stations.

O le va'aia o se tamaoaiga fa'avae suau'u e pei o Saudi Arabia ua fa'alauiloa se fuafuaga e fausia ai ta'avale eletise, e na'o le fa'aalia o le eletise e tutusa le taua i so'o se tamaoaiga i Jehol, o se atunu'u i le lalolagi.Ae e le faigofie foi mo le UAE ona savali i luga o lenei auala.

ata.png

O le maualuga o le tau o tagata faigaluega a Saudi Arabia, le atoatoa o le sapalai o sapalai, ma le leai o se puipuiga o tau o ni faʻafitauli tuga uma ia e tatau ona feagai ma faʻailoga eletise.

E le gata i lea, e leʻi tuʻuina atu e Saudi Arabia le faʻaaogaina o le suauʻu i luga o le lisi o mataupu, ma o masaniga taʻavale i le lotoifale ma tau taugofie o suauʻu o le a avea uma ma faʻalavelave i le faʻalauiloaina o taavale eletise mama.

Ae i le faaiuga, "o faafitauli e mafai ona foia i tupe e le o ni faafitauli."E le o tuai tele mo Saudi Arabia e amata ai ona filifili e ulufale i le eletise i le taimi nei ma faʻatuina se fale gaosi oloa i totonu o le atunuʻu.

I le uma, e le gata ina mafai ona faʻalauteleina le faʻalauteleina o pisinisi gaosi oloa a Saudi Arabia, ae faʻamalosia foi le suiga o le tamaoaiga atoa ma sosaiete.O lea la, aisea e le faia ai se fuafuaga mamao mo se aso timuga?

O le mea moni, atonu o le "fouvale lanu meamata" lea e manatu i ai lenei mataupu atonu foi o ni aloalii suauu, na o le sailia o ni mea malie i o latou olaga mauoa ma taimi paganoa.


Taimi meli: Nov-19-2022