O le faʻateleina o tau o taʻavale eletise, o le a pipii Saina i le "nickel-cobalt-lithium"?

Ta'ita'i:E tusa ai ma faʻamaumauga e leʻi atoatoa, toetoe lava o taʻavale eletise uma, e aofia ai Tesla, BYD, Weilai, Euler, Wuling Hongguang MINI EV, ma isi, ua faʻasalalau fuafuaga faʻatupulaia o tau o le tele o le tele.Faatasi ai ma i latou, ua siitia Tesla mo le tolu aso sosoo i aso e valu, faatasi ai ma le tele o le siitaga e oo atu i le 20,000 yuan.

O le mafua’aga o le si’itia o tau e mafua ona o le si’itia o le tau o mea mata.

“Ina ua a’afia i le suiga o faiga fa’avae a le atunu’u atoa ai ma le si’itia pea o tau o mea mata mo ma’a ma chips, ua fa’aauau pea ona si’itia le tau o fa’ata’ita’iga eseese o le Chery New Energy,” o le saunoaga lea a Chery.

“O le a'afia i le tele o mea e pei o le si'itia o tau o mea mata'utia i luga ma le utiuti o sapalai sapalai, Nezha o le a fetuunai tau o fa'ata'ita'iga o lo'o fa'atau atu," o le tala lea a Nezha.

"A aʻafia i le faʻaauau pea o le siʻitia o tau o meafaitino, BYD o le a fetuunai tau taʻiala aloaʻia o faʻataʻitaʻiga fou malosi e pei o Dynasty.com ma Ocean.com," o le tala lea a BYD.

A fua i mafuaaga o le siitaga o tau na faalauiloa e tagata uma, “o loo faaauau pea ona siisii ​​pea le tau o mea mata” o le mafuaaga autu lea.O meafaitino o loʻo taʻua i inei e faʻatatau i le lithium carbonate.E tusa ai ma tala fou a le CCTV, na taʻua e Liu Erlong, sui pule sili o se kamupani fou meafaitino malosi i Jiangxi: “O le tau o le (lithium carbonate) sa masani ona tausia i le tusa ma le 50,000 yuan i le tone, ae ina ua mavae le silia ma le tausaga, ua i ai. ua siitia nei i le 500,000 yuan.yuan i le tone.”

E tusa ai ma faʻamatalaga lautele, i le amataga o tausaga o le atinaʻeina o taʻavale eletise, o maa lithium e tasi na faʻatatau mo le 50% o le tau o taavale eletise, lea o le lithium carbonate na maua ai le 50% o le tau o mea mataʻutia o maa lithium.Lithium carbonate e maua ai le 5% i le 7.5% o le tau o taavale eletise mama.O sea faʻatupu faʻavalevalea tau mo se mea taua tele e matua afaina ai le faʻalauiloaina o taavale eletise.

E tusa ai ma faʻatusatusaga, o se taʻavale lithium iron phosphate ma le mana o le 60kWh e manaʻomia e tusa ma le 30kg o le lithium carbonate.O se ta'avale ta'avale lithium ma le malosi o le 51.75kWh e mana'omia e tusa ma le 65.57kg o le nickel ma le 4.8kg o cobalt.Faatasi ai ma i latou, o le nickel ma cobalt o ni metala e le masani ai, ma o latou faʻaagaaga i punaoa faʻapitoa e le maualuga, ma e taugata.

I le Yabuli China Entrepreneurs Forum i le 2021, na faʻaalia ai e le Taitaifono o le BYD Wang Chuanfu ona popolega e uiga i le "ternary lithium battery": o le ternary battery e faʻaaogaina le tele o cobalt ma nickel, ma Saina e leai se cobalt ma sina nickel, ma e le mafai e Saina ona maua le suauu. mai le suauu.Ua suia le ua o le kata i le ua o le cobalt ma le nickel, ma o maa o loʻo faʻaaogaina i luga o se fua tele e le mafai ona faʻalagolago i uʻamea e le masani ai.

O le mea moni, e pei ona taʻua i luga, e le gata o le "ternary material" o maa lithium ternary ua avea ma faʻalavelave i le atinaʻeina o taavale eletise - o le mafuaʻaga foi lea o le tele o tagata gaosi oloa o loʻo suʻesuʻeina "maa e leai se kobalt" ma isi tekonolosi fou. , e tusa lava pe O le lithium (lithium iron phosphate battery) na fai mai Wang Chuanfu ma le "sili atu le tele o faʻaagaga", ma o loʻo oʻo foi i le aʻafiaga o le maualuga o le tau o ana mea mata e pei o le lithium carbonate.

E tusa ai ma faʻamatalaga lautele, o loʻo faʻalagolago nei Saina i oloa mai fafo mo le 80% o ana punaoa lithium.E oʻo mai i le 2020, o punaoa lithium a loʻu atunuu e 5.1 miliona tone, e tusa ma le 5.94% o le aofaʻi o punaoa a le lalolagi.Polivia, Atenitina ma Chile i Amerika i Saute na tusa ma le 60%.

O Wang Chuanfu, o le taʻitaʻifono foi o le BYD, na faʻaaoga muamua le tolu 70% e faʻamatala ai pe aisea e manaʻo ai e atiaʻe taavale eletise: o le faʻalagolago i le suauu mai fafo e sili atu i le 70%, ma sili atu i le 70% o le suauu e tatau ona ulufale atu i Saina mai le Sami Saina i Saute ( le "South China Sea Crisis" i le 2016) O le au fai filifiliga a Saina e lagona le le saogalemu o auala o felauaiga o suauu), ma sili atu i le 70% o le suauu o loʻo faʻaaogaina e le pisinisi felauaiga.I aso nei, o le tulaga mo punaoa lithium e foliga mai e le o mautinoa.

E tusa ai ma lipoti o tala fou a le CCTV, ina ua uma ona asiasi atu i le tele o kamupani taavale, na matou iloa ai o lenei taamilosaga o le siitaga o tau ia Fepuari na amata mai i le 1,000 yuan e oo atu i le 10,000 yuan.Talu mai Mati, toeititi 20 kamupani taʻavale malosi fou ua faʻasalalau tau faʻatuputeleina, e aofia ai le toeitiiti 40 faʻataʻitaʻiga.

O lea la, faatasi ai ma le televave o le lauiloa o taavale eletise, o le a faʻaauau pea ona siitia a latou tau ona o faʻafitauli faʻapitoa eseese e pei o punaoa lithium?O taavale eletise o le a fesoasoani i le atunuʻu e faʻaitiitia lona faʻalagolago i "petrodollars", ae o le a "lithium resources" Ae faʻafefea le avea ma se isi mea e le mafai ona taofiofia e pipii?

 


Taimi meli: Apr-22-2022