O le lagolago a le EU mo le atinaʻeina o pisinisi gaosi oloa ua alualu i luma.O le lua semiconductor sauai, ST, GF ma GF, na faasilasilaina le faatuina o se fale gaosi Farani

I le aso 11 o Iulai, na fa'ailoa mai ai e le kamupani va'alele a Italia le STMicroelectronics (STM) ma le American chipmaker Global Foundries, na sainia e kamupani e lua se fa'amaumauga e fausia fa'atasi ai se fagafa'ato'aga fou i Farani.

E tusa ai ma le upega tafaʻilagi aloaia a le STMicroelectronics (STM), o le falegaosimea fou o le a fausia i tafatafa o le fale gaosi oloa a le STM i Crolles, Farani.O le fa'amoemoe o le fa'ato'ato'a gaosiga i le 2026, fa'atasi ai ma le gafatia e gaosia ai le 620,300mm (12-inisi) wafers i le tausaga pe a mae'a atoa.O tupe meataalo o le a faʻaaogaina i taavale, Initaneti o Mea ma telefoni feaveaʻi, ma o le falegaosimea fou o le a fausia ai le tusa ma le 1,000 galuega fou.

WechatIMG181.jpeg

E leʻi faʻasalalau e kamupani e lua le aofaʻi o tupe faʻafaigaluega, ae o le a latou mauaina le tele o fesoasoani tau tupe mai le malo Farani.O le kamupani fa'apisinisi fa'atasi STMicroelectronics o le a umia le 42% o sea, ma o le GF o le a umia le 58%.Na fa'amoemoe le maketi e mafai ona o'o atu i le 4 piliona piliona le tupe fa'afaigaluega i le fale gaosimea fou.E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, na fai mai ofisa o le malo o Farani i le Aso Gafua e ono sili atu le tupe teufaafaigaluega i le 5.7 piliona.

Jean-Marc Chery, Peresetene ma Pule Sili o STMicroelectronics, fai mai o le fale fou o le a lagolagoina le STM o tupe maua e sili atu i le $20 piliona.O tupe maua a le ST 2021 e $12.8 piliona, e tusa ai ma lana lipoti faaletausaga

Toeitiiti atoa le lua tausaga, o loʻo faʻamalosia e le Iuni a Europa le gaosiga o chip i le lotoifale e ala i le ofoina atu o fesoasoani a le malo e faʻaitiitia ai le faʻalagolago i le au faʻatau oloa mai Asia ma faʻamalieina ai le le lava o chip i le lalolagi atoa na faʻaleagaina ai le au fai taavale.E tusa ai ma faʻamaumauga o pisinisi, e sili atu i le 80% o le gaosiga o chip i le taimi nei i Asia.

O le faiga faapaaga a le STM ma le GF e fausia se falegaosimea i Farani, o le suiga fou lea a Europa e atiaʻe ai le gaosiga o chip e faʻaitiitia ai le sapalai o filifili i Asia ma le US mo se vaega autu o loʻo faʻaaogaina i taavale eletise ma telefoni feaveaʻi, ma o le a fesoasoani foi i sini o le European Chip. Tulafono sao tele.

WechatIMG182.jpeg

Ia Fepuari o le tausaga nei, na faʻalauiloa ai e le Komisi Europa se "Tulāfono Chip Europa" ma le aofaʻi atoa o le 43 piliona piliona.E tusa ai ma le tulafono taufaaofi, o le a faʻaalu e le EU le sili atu i le 43 piliona euros i tupe a le malo ma tagata tumaoti e lagolago ai le gaosiga o chip, pailate poloketi ma amataga, lea o le 30 piliona piliona o le a faʻaaogaina e fausia ai fale gaosi tetele ma faatosina ai kamupani mai fafo. e teu faafaigaluega i Europa.O loʻo fuafua le EU e faʻateleina lana vaega o le gaosiga o chip i le lalolagi mai le 10% i le 20% i le 2030.

O le "EU Chip Law" o loʻo faʻatulagaina ai ni vaega se tolu: muamua, tuʻuina atu le "European Chip Initiative", o lona uiga, e fausia se "vaega pisinisi faʻatasi" e ala i le tuʻufaʻatasia o punaoa mai le EU, sui o le setete ma atunuu lona tolu ma faʻalapotopotoga tumaoti a le EU. le mafutaga o iai., ia tuʻuina atu le 11 piliona piliona e faʻamalosia ai suʻesuʻega, atinaʻe ma mea fou;lona lua, ia fausia se auivi fou o le galulue faatasi, o lona uiga, ia mautinoa le saogalemu o sapalai e ala i le faatosinaina o tupe teufaafaigaluega ma le faateleina o le gaosiga, ia faaleleia le gafatia o le tuuina atu o tupe meataalo alualu i luma, e ala i le tuuina atu o tupe mo amataga Tuuina atu o mea tau tupe mo pisinisi;lona tolu, faaleleia le faiga o le faamaopoopoina i le va o sui o le setete ma le Komisi, mataʻituina le filifili semiconductor taua e ala i le aoina o le atamai atinaʻe autu, ma faʻatūina se faiga faʻalavelave faʻafuaseʻi e ausia ai le vavalo taimi o le tuʻuina atu o le semiconductor, faʻatatauga manaʻoga ma le le lava, ina ia mafai ona vave tali atu. faia.

E leʻi umi talu ona faʻalauiloaina le EU Chip Law, ia Mati o le tausaga nei, Intel, o se kamupani taʻutaʻua US chip, na faʻasalalau o le a faʻapipiʻiina le 80 piliona piliona i Europa i le isi 10 tausaga, ma o le vaega muamua o le 33 piliona piliona o le a faʻapipiʻiina. i Siamani, Farani, Aialani, Italia, Polani ma Sepania.atunu'u e fa'alautele le gafatia o le gaosiga ma fa'aleleia atili agava'a R&D.O lea, 17 piliona euros na fa'afaigaluegaina i Siamani, lea na maua ai e Siamani le 6.8 piliona piliona i fesoasoani.O loʻo faʻatatauina o le fausiaina o se fale gaosi wafer i Siamani e taʻua o le "Silicon Junction" o le a malepelepe i le afa muamua o le 2023 ma e faʻamoemoe e maeʻa i le 2027.


Taimi meli: Iul-12-2022