O le a fa'aleaogaina le fesoasoani fa'atau, pe "suamalie" pea ta'avale malosi fou?

Folasaga: I ni nai aso talu ai, na faʻamaonia ai e le matagaluega talafeagai le faʻamutaina o le faiga faʻavae fesoasoani mo le faʻatauina o taavale fou malosi i le 2022. O lenei tala fou na faʻaosofia ai talanoaga vevela i totonu o le sosaiete, ma mo sina taimi, e tele leo o loʻo siomia ai. le autu o le fa'alauteleina o fesoasoani mo ta'avale malosi fou.O lo'o "sagisogi" pea ta'avale malosi fou e aunoa ma ni fesoasoani?E fa'afefea ona fa'atupuina ni ta'avale malosi fou i le lumana'i?

Faatasi ai ma le saoasaoa o le eletise o le alamanuia tau taavale ma le suiga o le manatu o le taumafaina o tagata, o le atinaʻeina o taavale malosi fou ua amataina ai se tulaga fou tuputupu aʻe.O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o le numera o taavale malosi fou i loʻu atunuu i le 2021 o le a 7.84 miliona, e tusa ma le 2.6% o le aofaʻi o taavale.O le televave o le atina'eina o ta'avale malosi e le mafai ona tu'ueseese mai le fa'atinoina o le faiga fou o le fa'atauina o le malosi.

E toʻatele tagata e fia iloa: aisea e manaʻomia ai pea le atinaʻeina o taavale fou malosi le lagolago o faiga faʻavae fesoasoani?

I le tasi itu, o taavale malosi fou a loʻu atunuu e i ai se talaʻaga puupuu o atinaʻe, ma o tupe faʻafaigaluega i suʻesuʻega ma atinaʻe tekinolosi e maualuga tele.E le gata i lea, o le maualuga o le toe sui o maa ma le vave faʻaititia o tau o taavale faʻaaogaina ua avea foi ma faʻalavelave i le faʻalauiloaina o taavale fou malosi.

O faiga fa'avae fesoasoani e taua tele i le atina'eina o taavale fou malosi.O le faiga faʻavae fesoasoani mo le faʻatauina o taʻavale malosi fou, lea na faʻatinoina talu mai le 2013, ua matua faʻaleleia ai le atinaʻeina o le pisinisi fou o taavale afi ma le vaega atoa o pisinisi i nai tausaga talu ai.Fa'alauiloa le atina'eina o le alamanuia fou o ta'avale malosi.

I ni nai aso talu ai, na faʻamaonia ai e matagaluega talafeagai e faʻapea o le faiga faʻavae fesoasoani mo le faʻatauina o taʻavale malosi fou o le a faʻamutaina aloaia i le 2022. O lenei tala fou na faʻaosofia ai talanoaga vevela i totonu o sosaiete, ma mo sina taimi, e tele leo o loʻo siomia ai le autu o le fa'alauteleina o fesoasoani mo ta'avale malosi fou.

I lenei tulaga, o nisi o sui na fautua mai e tatau ona tolopoina le fesoasoani a le setete mo le tasi i le lua tausaga, o le a faafaigofieina taualumaga mo le vave mauaina o fesoasoani, ma e tatau ona faaitiitia le mamafa o tupe a pisinisi;e tatau ona faʻamalosia taumafaiga suʻesuʻe ma isi faiga faʻamalosi e tatau ona faʻaleleia i se taimi vave e faʻamautinoa ai o loʻo lelei ma faʻaauau le maketi pe a maeʻa le faʻagata atoatoa o fesoasoani tau taavale malosi.atina'e, ma fa'amae'a le “14th Five-Year Fuafuaga” fa'atatau mo le atina'eina fou o ta'avale malosi fou.

Sa vave foi ona tali atu le malo.Ua fa’ailoa mai e le Matagaluega o Alamanuia ma Fa’amatalaga Tekonolosi, o le tausaga nei, o le a fa’aauau ai pea le fa’atinoina o faiga fa’avae e pei o fesoasoani tau tupe mo le fa’atauina o ta’avale malosi fou, fa’ailoga ma fesoasoani mo nofoaga e fa’atau ai, fa’apea ai ma le fa’aitiitiga ma le tuusaunoaina o lafoga o ta’avale ma va’a.I le taimi lava e tasi, o le a ave ai taavale malosi fou i nuu i tua.

E le o se taimi muamua lea ua faatino ai e lo’u atunuu ni taavale fou malosi i nuu i tua.I le masina o Iulai 2020, na tuuina atu ai e le Matagaluega o Alamanuia ma Faamatalaga Tekonolosi, Matagaluega o Faatoaga ma Nuu i tua, ma le Matagaluega o Pisinisi le “Faasilasilaga i le Faafoeina o Taavale Fou Malosiaga i Galuega i Atunuu”, lea na tatalaina ai le faitotoa mo taavale fou malosi e alu i nuu i tua.tomua.Talu mai lena taimi, o lo'o tu'uina atu e le atunu'u le fa'aaliga "Fa'asilasilaga i le Fa'atinoina o Gaioiga o Ta'avale Malosi Fou o lo'o agai atu i Nu'u i le 2021" ma le "Fuafuaga lona sefulufa o le lima tausaga e si'itia ai le fa'afouina o Fa'ato'aga ma nu'u i tua".O le a auina atu taavale i nuu i tua, ma o le a faaleleia le fausiaina o le totogiina ma le fesuiaiga o mea tetele i totonu o taulaga o le itumalo ma taulaga tutotonu.

I aso nei, ina ia faʻateleina le faʻaaogaina o taavale fou malosi ma faʻalauteleina le atinaʻeina o le eletise o taavale, ua toe faʻatinoina e le atunuʻu le "taavale malosi fou i tua".Pe mafai ona faʻalauiloaina le atinaʻeina o pisinisi fou e fesoʻotaʻi ma taʻavale i lenei taimi e tumau pea le suʻeina i le taimi.

A faatusatusa i aai, o le fua faatatau o taavale fou malosi i nuu i tua e le maualuga.O fa'amaumauga o lo'o fa'aalia ai o le eletise o ta'avale a tagata i tua e la'ititi ifo i le 1%.O le maualalo o le fa'aogaina o ta'avale malosi fou i nu'u i tua e feso'ota'i ma le tele o mea, e aofia ai le le atoatoa o mea tetele e pei o le fa'aputuina o fa'aputuga o le mafua'aga autu lea.

A'o fa'atupula'ia tupe maua a tagata i nu'u i tua, ua avea tagata i nu'u i tua ma tagata fa'atau mo ta'avale malosi fou.E fa'afefea ona tatala le maketi fa'atau o ta'avale malosi fou i nu'u i tua ua avea ma ki i le atina'eina o le pisinisi fou o ta'avale malosi.

O atina'e i nu'u i tua e le'o atoatoa, ma e la'ititi le aofa'i o fa'aputuga ma nofoaga e sui ai.O le aʻafiaga o le faʻalauiloaina o taʻavale eletise mama atonu e le lelei, ae o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi eletise-eletise e iai uma le malosi ma le tau, e le gata ina faʻavaveina le atinaʻeina o taavale i nuʻu i tua.E mafai fo'i e le eletise ona aumaia se poto masani fa'aoga lelei.I lalo o ia tulaga, atonu e sili atu le filifiliga e atiaʻe se faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi penisini-eletise e tusa ai ma tulaga faʻapitonuʻu.

O le atina'eina o ta'avale malosi fou e o'o mai i aso nei o lo'o i ai pea fa'afitauli e pei o le vaivai o le gafatia fou o tekonolosi autu e pei o chips ma sensors, fa'atuai le fausiaina o fale tetele, fa'ata'ita'iga tautua tua, ma le le atoatoa o le si'osi'omaga tau alamanuia.I lalo o le talaaga e faapea o le a faalēaogāina fesoasoani tau faiga faavae, e tatau i kamupani taʻavale ona faʻaogaina le faiga faʻavae o taavale fou malosi e o atu ai i nuʻu i tua e atiaʻe tekinolosi autu autu, faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga fou, fausia se filifili pisinisi atoatoa ma se siosiomaga faʻaleleia lelei pisinisi. , ma fa'amalosia malosi le fausiaina o aseta i totonu o le atunu'u.I lalo o le pito i tua, iloa le atinaʻeina lua o taavale malosi fou i totonu o taulaga ma nuʻu i tua.


Taimi meli: Me-06-2022