Aisea ua maualuga ai le saoasaoa o le afi ma maualuga atu i le tau?

upu tomua

 

 

I le "2023 Dongfeng Motor Brand Spring Conference" ia Aperila 10, na faʻasalalau ai le ituaiga malosi malosi fou a Mach E.E tu mo le eletise, maualuga le lelei, faʻasaoina o le malosi ma le puipuiga o le siosiomaga.O le Mach E o lo'o aofia ai ni fa'avae oloa tetele se tolu: ta'avale eletise, maa ma le fa'aopoopoga o le malosi.

 

Faatasi ai ma i latou, o le vaega eletise eletise Mach ei ai uiga nei:

 

  • O afi faʻatasi ma le carbon fiber coated rotor technology, o le saoasaoa e mafai ona oʻo atu i le 30,000 rpm;
  • suau'u malulu;
  • Stator uaea mafolafola ma 1 slot ma 8 uaea;
  • Pulea SiC e fa'atupu e le tagata lava ia;
  • Ole maualuga maualuga ole faiga e mafai ona oʻo ile 94.5%.

 

Pe a faatusatusa i isi tekinolosi,le carbon fiber-coated rotor ma le saoasaoa maualuga o le 30,000 rpm ua avea ma mea sili ona iloga o lenei eletise eletise.

 

信图片_20230419181816
Mach E 30000rpm ta'avale eletise

 

RPM maualuga ma tau maualalo Feso'ota'iga

O le saoasaoa maualuga o le afi malosi fou ua siitia mai le 10,000rpm muamua i le 15,000-18,000rpm ua lauiloa nei.Talu ai nei, ua faʻalauiloa e kamupani le sili atu i le 20,000rpm eletise eletise, o le a le mea ua sili atu ai le maualuga o le saoasaoa o afi malosi fou?

 

Ioe, i'uga fa'atauva'a!

 

O loʻo taua i lalo se auiliiliga o le va o le saoasaoa o le afi ma le tau o le afi i le faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga tulaga.

 

Ole faiga fou ole eletise mama e masani ona aofia ai vaega e tolu, ole afi, ole masini afi ma le pusa.O le afi faʻatonu o le faʻaogaina o le eletise eletise, o le gearbox o le faʻauluuluga o le malosi faʻainisinia, ma o le afi o le faʻaliliuga iunite o le eletise ma le malosi faʻainisinia.O lona auala galue o le faʻapipiʻiina lea e le pule o le eletise (volt * voltage) i totonu o le afi.E ala i le fegalegaleai o le malosi eletise ma le malosi mageta i totonu o le afi, e maua ai le malosi faʻainisinia (saosaoa * torque) i le pusa.O le atigipusa e ave ai le ta'avale e ala i le fetu'una'iga o le saosaoa ma le fa'atosina a le afi e ala i le fa'aitiitiga fa'aitiitiga.

 

E ala i le suʻesuʻeina o le faʻataʻitaʻiga o le afi, e mafai ona iloa ai le faʻaogaina o le afi afi T2 ma le tele o le afi.

 

信图片_20230419181827
 

N o le numera o liliu o le stator, I o le faʻaogaina o le stator, B o le ea flux density, R o le radius o le rotor core, ma L o le umi o le afi afi.

 

I le tulaga o le faʻamautinoaina o le numera o liliu o le afi, le faʻaogaina o le taimi nei o le pule, ma le maualuga o le va o le va o le afi, pe a faʻaitiitia le manaʻoga mo le gaosiga T2 o le afi, o le umi poʻo le lautele o le afi. e mafai ona faʻaitiitia le uʻamea.

 

O le suiga o le umi o le afi afi e le aofia ai le suiga o le stamping die o le stator ma le rotor, ma o le suiga e fai si faigofie, o lea o le masani masani o le fuafuaina o le lautele o le autu ma faaitiitia le umi o le autu. .

 

A o faʻaitiitia le umi o le uʻamea uʻamea, o le aofaʻi o mea eletonika (uʻamea uʻamea, uʻamea mageta, uila afi) o le afi e faʻaititia.O mea faʻaeletise e faʻatatau mo se vaega tele o le tau afi, e tusa ma le 72%.Afai e mafai ona faʻaitiitia le tosi, o le tau o le afi o le a faʻaitiitia tele.

 

信图片_20230419181832
 

Tulaga tau afi

 

Talu ai o taavale malosi fou o loʻo i ai le manaʻoga tumau mo le uili pito i tua, pe a faʻaitiitia le faʻaogaina o le afi, e tatau ona faʻateleina le saoasaoa o le pusa e faʻamautinoa ai le uili pito o le taʻavale.

 

n1=n2/r

T1=T2×r

n1 o le saosaoa o le uili pito, n2 o le saoasaoa o le afi, T1 o le torque o le uili pito, T2 o le torque o le afi, ma r o le faʻaititia o fua faatatau.

 

Ma ona o taavale malosi fou o loʻo i ai pea le manaʻoga o le saoasaoa maualuga, o le maualuga o le saoasaoa o le taʻavale o le a faʻaitiitia foi pe a uma ona faʻateleina le saoasaoa o le gearbox, lea e le taliaina, o lea e manaʻomia ai le saoasaoa o le afi.

 

I le aotelega,a maeʻa ona faʻaitiitia le afi ma faʻavavevave, faʻatasi ai ma se fua faatatau saosaoa talafeagai, e mafai ona faʻaitiitia le tau o le afi aʻo faʻamautinoa le manaʻomia o le mana o le taavale.

Fa'aaafiaga ole fa'ate'a fa'avavevave i isi mea totino01A maeʻa ona faʻaitiitia le faʻamalosi ma faʻavavevave, o le umi o le afi afi e faʻaitiitia, pe a aʻafia ai le mana?Se'i tatou va'ai i le fua fa'atatau.

 

信图片_20230419181837
U o le voltage vaega, I o le stator input current, cos∅ o le power factor, ma η o le lelei.

 

E mafai ona vaʻaia mai le fua faʻatatau e leai ni faʻamaufaʻailoga e fesoʻotaʻi ma le tele o le afi i le fua faʻatatau o le mana gaosiga o le afi, o lea la o le suiga o le umi o le afi afi e itiiti sona aʻafiaga i le mana.

 

O le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o uiga i fafo o se afi faʻapitoa.Pe a faatusatusa i le curve uiga i fafo, o le umi o le uʻamea autu e faaitiitia, o le torque gaosiga o le afi o le a laʻititi, ae o le maualuga o le malosi o le gaosiga e le suia tele, lea e faʻamaonia ai foi le faʻavae o loʻo i luga.

信图片_20230419181842

Fa'atusatusaga o pupuni uiga i fafo o le malosi afi ma le torque ma eseese umi u'amea

 

02O le faʻateleina o le saoasaoa o le afi e tuʻuina atu ai manaʻoga maualuga mo le filifilia o paʻu, ma e manaʻomia le maualuga o le saosaoa e faʻamautinoa ai le ola faʻaogaina o paʻu.

03O afi televave e sili atu ona talafeagai mo le faʻamafanafanaina o le suauʻu, lea e mafai ona aveese ai le faʻalavelave o le filifilia o le suauʻu faʻamaufaʻailoga ao faʻamautinoa le faʻafefe o le vevela.

04Ona o le maualuga o le saoasaoa o le afi, e mafai ona manatu e faʻaaoga se afi uaea lapotopoto nai lo se afi uaea mafolafola e faʻaitiitia ai le AC gau o le viliina i le saoasaoa maualuga.

05A faʻamautu le numera o pole afi, o le faʻaogaina o taimi ole afi faʻateleina ona o le faʻateleina o le saoasaoa.Ina ia faʻaitiitia le harmonics o loʻo i ai nei, e manaʻomia le faʻateleina o le fesuiaiga o taimi ole eletise eletise.O le mea lea, o le SiC pule faʻatasi ma le maualuga o le fesuiaiga o taimi e teteʻe ai o se paaga lelei mo afi televave.

06Ina ia faʻaitiitia le gau o le uʻamea i le saoasaoa maualuga, e tatau ona mafaufau i le filifilia o mea maualalo maualalo ma le malosi maualuga o mea ferromagnetic.

07Ia mautinoa e le mafai ona faʻaleagaina le rotor ona o le televave o le saoasaoa i le 1.2 taimi le maualuga o le saoasaoa, e pei o le faʻamalosia o le alalaupapa faʻamama maneta, faʻapipiʻi fiber carbon, ma isi.

 

信图片_20230419181847
Ata lalaga alava kaponi

 

Aotele

 

 

O le faʻateleina o le saoasaoa o le afi e mafai ona faʻasaoina le tau o le afi, ae o le tau o isi vaega e manaʻomia foi ona mafaufau i le paleni.O afi televave o le a avea ma taʻiala o le atinaʻeina o faiga eletise eletise.E le gata o se auala e sefe ai tau, ae o se ata o le tulaga faʻapitoa o se atinaʻe.O le atinaʻeina ma le gaosiga o afi televave e matua faigata lava.I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o mea fou ma faiga fou, e manaʻomia ai foi le agaga o le lelei o inisinia eletise.


Taimi meli: Apr-19-2023